Légiósok

Aprópénzért kerülhet Kleinheisler a Werderhez

A középpályás ma csatlakozik a Bundesliga-csapathoz.

Kapcsolódó cikkek

A magyar válogatott Kleinheisler László kedden a beleki edzőtáborban csatlakozik a Bundesligában szereplő Werder Bremen csapatához, amely aprópénzért viheti az oslói hőst – írja a Bors. A német klub hivatalos weboldalán üdvözölte a Videotontól egyelőre csak próbajátékra érkező 21 éves magyar labdarúgót.

– Szeretnénk minél több benyomást szerezni róla az edzőtábor idején – mondta a brémai klub sportigazgatója, Thomas Eichin Kleinheislerről. A meccshiánnyal küzdő labdarúgó nehéz feladat előtt áll, nulla játékperccel a lábában, alig három nap alatt a legmagasabb szinten kell bizonyítania.

Már egy ideje napirenden van a Vidinél az oslói hős távozása, akinek nyáron jár le a szerződése, így ha a klub pénzt akar látni a távozásából, még januárban túl kell adnia rajta. Bár a középpályás piaci értéke a két Eb-pótselejtezőt követően a duplájára nőtt, bankot biztosan nem robbantanak vele Székesfehérváron. A játékost még mindig „csak” 300 ezer euróra (94,8 millió forint) taksálják, így egy sikeres próbajáték esetén sem kell mélyen a zsebükbe nyúlniuk a brémai vezetőknek.

Bár fiatal kora miatt egy nagyságrendileg hasonló nevelési költséggel is számolnia kell a vevőnek, így is csupán 600-700 ezer euró (190-220 millió Ft) lehet a teljes vételi ár, amely nyugat-európai viszonylatban igen csekély összeg. Noha Kleinheisler menedzsere, a Németországban élő Nagy Mihály elsősorban külföldre vinné a focistát, ha ez mégsem jönne össze, a Ferencváros még mindig befutó lehet.

– Az FTC részéről is érkezett megkeresés, ez óriási megtiszteltetés – mondta korábban a menedzser.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik