Légiósok

Hiba lenne leírni Bogdánt

A korábbi NB I-es Németh Gábor szerint semmi sincs veszve a múlt hétvégi hiba után.

Kapcsolódó cikkek

Bogdán Ádám Simon Mignolet sérülésének köszönhetően vasárnap először viselhette a Liverpool FC kapusmezét Premier League-találkozón. A debütálás azonban nem sikerült éppen fényesre: a magyar kapus már a harmadik percben komoly hibát vétett, amiből csapata gólt kapott, a Vörösök pedig 3-0-ra kikaptak a Watford otthonában és továbbra is csak kilencedikek. A hálóőr helyzetéről egy másik korábbi kapust, Németh Gábort, számos NB I-es csapat, legutóbb a Vasas kapuját védő játékost kérdezte a Rangadó.hu.

– Milyen hatással van egy kapusra a meccsen belül egy ilyen korai hiba?

– Olvasva a nyilatkozatát is, abszolút megértem őt, ez mindenkivel megesik. Biztos, hogy nem tesz jót a lelkének egy ilyen hiba, talán az összteljesítményét is csökkenti, de ezen muszáj túllépnie.

– Mik azok az érzések, amik egy első néhány perces baki után az emberben kavarognak? Hogyan lehet átvészelni a maradék több mint 80 percet?

– Ez minden kapusnál más, de ahogy én őt ismerem, maximum néhány percig foghatták meg a történtek. Biztos, hogy debütánsként nem könnyű ezt feldolgozni, pláne, ha a Liverpoolban történik ez meg, de úgy érzem, ezen hamar átlépett az első félidőben. Kellett lennie néhány álmatlan órájának a mérkőzést követően. Profi játékos, tehát nem szabad ezzel foglalkoznia már ma sem.

– Már korábban is voltak arról hírek, hogy Jürgen Klopp új kapust keres a Liverpoolnak. Hogyan hathat a Watford elleni teljesítmény a jövőjére? Véleménye szerint őt vagy Mignolet-t tartaná meg inkább a klub?

– Nehéz belelátni Klopp fejébe. Ugyanakkor azt gondolom, hogy nem véletlenül számolnak második számú kapusként Ádámmal. Ha nem bíznának benne, akkor nem védene fontos találkozókon és a kupában és nem őt tennék be Mignolet helyére. Ez egy ilyen mérkőzés volt, ami mindenkivel megesik, nem hiszem, hogy befolyásolná a jövőjét a klubnál.

Olvasói sztorik