Légiósok

Hertha-győzelem, csak a Bayern és a Dortmund jobb Dárdai csapatánál

Dobogón telelnek a berliniek a Bundesligában. Kádárék kikaptak a listavezetőtől.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Mint ismert, néhány nappal ezelőtt az év edzőjének választották a német fővárosban Dárdai Pált. A Hertha BSC vezetőedzője az ősz utolsó fordulójában is bizonyította, rászolgált az elismerésre: együttese ismét taktikus játékkal nyert a Bundesliga 17. fordulójában, így eldőlt, hogy biztosan a dobogón végez a bajnokság őszi felében.

A berliniek odahaza győzték le a Mainzot 2-0-ra, ezzel megszerezték 32. pontjukat is az élvonalban. Ez egyben azt is jelenti, hogy a csapat történetének második legjobb őszi eredményét érte el, és dobogón várja a tavaszi folytatást – csak a listavezető Bayern München és a második Borussia Dortmund előzi meg a tabellán.

Az olasz harmadosztály C-csoportjában 2-1-re nyert odahaza a Lecce a Benevento ellen a 16. fordulóban. Vécsei Bálint kezdő volt a hazaiaknál, a szünetben viszont lecserélték – a helyére beálló Davis Curiale góljaival fordítottak a vendéglátók. A B-csoportban a Forgács Dávidot végig a kispadon tudó AC Pisa 1-1-re végzett a Lupa Roma vendégeként.

Kikapott a listavezető otthonában Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás és Holman Dávid csapata, a Lech Poznan. A lengyel címvédőnél egyedül Kádár volt keretben a Piast Gliwice elleni bajnokin az élvonal 21. fordulójában. A Lech 2-0-ra maradt alul; a magyar védő végig a pályán volt, egy sárga lapot is begyűjtött ez idő alatt. A Lech győzelmi szériája megszakadt: a csapat a hatodik helyről várja a tavaszi folytatást.

Olvasói sztorik