Légiósok

VIDEÓ: Dzsudzsák Balázst kiállították

Sorozatban hatodszor kapott ki a Bursaspor.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A török élvonal 16. fordulójában Dzsudzsák Balázs csapata, a Bursaspor 1-0-ra kikapott a Konyaspor otthonában. A magyar válogatott csapatkapitánya kezdő volt, de a 72. percben azonnali piros lappal kiállították. Együttesének ez volt sorozatban a hatodik(összességében a 11.) veresége a bajnokságban.

Futács Márkó ezúttal is hiányzott a Mersin keretéből; együttese házigazdaként – a 95. percben kapott gól miatt – 2-1-re kikapott a Kasimpasa csapatától.

A Getafe 2-2-es döntetlent ért el Valenciában a spanyol bajnokság 16. fordulójának első mérkőzésén. A szombat délutáni találkozót – amelyen mind a négy gól az első félidőben született – a vendégcsapat magyar kapusa, Megyeri Balázs a cseresorból nézte végig.

A belga élvonal huszadik fordulójának nyitómeccsén Köteles László együttese, a KRC Genk házigazdaként 3-0-ra nyert a St. Truiden ellen, de nem a magyar kapus védett.

Vadócz Krisztián a kispadról nézte, amint a Deportivo Alaves 1-0-ra győz a Ponferradina vendégeként a spanyol másodosztály 18. fordulójában.

A román bajnokság 23. fordulójában a CSMS Iasi – Bőle Lukács nélkül – 1-0-ra győzött hazai pályán a CSU Craiova ellen.

Az angol másodvonal (Championship) 22. körében Tőzsér Dániel együttese, a QPR 1-1-et ért el a Bristol City vendégeként. A magyar légiós a kispadról nézte a meccset.

Stieber Zoltán a kispadról nézte végig, hogyan a Hamburger SV 1-0-ra kikap odahaza az Augsburgtól a német Bundesliga 17. fordulójában. A HSV a tizedik helyen tölti a téli szünetet.

Az olasz másodosztály (Serie B) 19. körében az Adorján Krisztiánt nélkülöző Novara 3-1-re nyert az Ascoli vendégeként, a Spezia pedig 1-1-et játszott a Brescia otthonában. Utóbbi meccsen Tamás Krisztián a 86. percben állt be a látogatókhoz.

Sándor György kezdőként végigjátszotta a Perth Glory bajnokiját az ausztrál élvonal 11. fordulójában. A magyar játékos együttese 2-2-re végzett a meccs előtt zsinórban hét győzelmet számláló Western Sydney Wanderers ellen. A Perth fellépett a nyolcadik helyre, a Sydney pedig továbbra is éllovas.

A német másodosztály 19. fordulójában az RB Leipzig 2-1-re győzött a Greuther Fürth otthonában. Korcsmár Zsolt a hazaiak, Kalmár Zsolt pedig a vendégek keretében nem kapott helyet, lipcsei részről Gulácsi Péter a kispadról nézte végig a találkozót. A bajnokság februárban folytatódik, a téli szünetben a Leipzig áll az élen.

A német harmadosztály 21. körében Miriuta László csapata, az Energie Cottbus hazai környezetben 1-1-et játszott a Werder Bremen II ellen. A bajnokságban téli szünet következik, folytatás január végén. A Cottbus a 14. helyen, Nagy Dániel együttese, a Würzburger Kickers pedig a 11. helyen áll.

Olvasói sztorik