Légiósok

Dobogós karácsonyért harcol Dárdai Pál csapata

Búcsúzik az „ősz” a Bundesligában; Dzsudzsákék lezárhatják rossz szériájukat.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Szombat – Új edzővel harcolnak a pontokért Dzsudzsákék

Az angol másodosztály 22. játéknapján a Tőzsér Dánielt is foglalkoztató Queens Park Rangers a kiesés ellen menekülő Bristol City vendége lesz.

Sándor György klubja, a Perth Glory a WS Wandererst fogadja az ausztrál élvonal 11. fordulójában.

A Köteles Lászlót is soraiban tudó KRC Genk a St.Truidennel találkozik a belga első osztály huszadik körében.

Az Augsburg ellen búcsúzik az évtől Stieber Zoltán csapata, a Hamburger SV. Az is elképzelhető, hogy a magyar csatárnak is ez lesz a búcsúmeccse a klubnál – a játékos csapatváltása napi téma a német Bundesligában 16 forduló után kilencedik helyen álló együttesnél. A másodosztály őszi fele a 19. fordulóval zárul: a sérüléséből lábadozó Korcsmár Zsoltot egyelőre nélkülöző Greuther Fürth a Gulácsi Pétert és Kalmár Zsoltot is soraiban tudó RB Leipziget fogadja. A 21. fordulót rendezik a harmadosztályban: a Miriuta László vezette Energie Cottbus a Werder Bremen II-vel csap össze.

Két magyar érdekeltségű mecset rendeznek az olasz másodosztály 19. fordulójának szombati játéknapján: Adorján Krisztián klubja, a Novara az Ascoli vendége lesz, míg a Tamás Krisztiánt is soraiban tudó, AS Roma-verő Spezia a Bresciához látogat.

A CSU Craiova ellen fejezi be az őszi idényt a Bőle Lukácsot is soraiban tudó CSMS Iasi a román élvonal 23. fordulójában.

A Valencia vendége lesz Megyeri Balázs klubja, a Getafe CF a spanyol első osztály 16. fordulójában. A másodosztályban a 18. forduló következik: Vadócz Krisztián csapata, a Deportivo Alavés a Ponferradina otthonában harcolhat a pontokért. A Getafe meccsét a Sport1 15 óra 45-től élőben közvetíti.

Új edzővel vág neki a török bajnokság 16. fordulójának Dzsudzsák Balázs csapata, a Bursaspor. Az ellenfél a Konyaspor lesz, idegenben.

Vasárnap – Dobogón telelhet Dárdai csapata

Pillanatnyilag egy ponttal jobb (25) a Watford Bogdán Ádám csapatánál, a Liverpool FC-nél. A két együttes egymással meccsel az angol Premier League 17. fordulójában. A találkozót a Digisport1 élőben közvetíti 14 óra 30 perces kezdéssel.

Az elmúlt 16 fordulóban öt pontot gyűjtött Vida Krisztofer klubja, a holland De Graafschap. Az élvonal következő fordulójában a listavezető Ajax vendégeként kellene tovább gyarapítani ezt a számot.

Négy lengyelországi légiósunknak is vasárnap zárul az ősz. Nikolics Nemanja klubja, a Legia Warszawa a legutóbbi öt bajnokiján csak egy pontot gyűjtő Korona Kielce otthonában lép pályára. A 21. forduló másik vasárnapi meccsén a Lovrencsics Gergőt, Kádár Tamást és Holman Dávidot is soraiban tudó, címvédő Lech Poznan a listavezető Piast Gliwice ellen mérkőzik.

Amennyiben Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC pontot szerez a Mainz elleni hazai bajnokin a német Bundesliga 17. fordulójában, úgy biztosan a dobogó alsó fokán telel. Győzelem esetén a klub történetének második legerősebb őszét produkálná az együttes. A mérkőzést az Eurosport2-n élőben követhetjük 15 óra 15-től.

Az olasz harmadosztály B-csoportjában Forgács Dávid klubja, az AC Pisa a Lupa Roma vendége lesz a 16. fordulóban. A C-csoportban Vécsei Bálint csapata, a negyedik Lecce a szintén 26 ponttal álló, harmadik helyezett Benevetót látja vendégül.

Olvasói sztorik