Légiósok

Dzsudzsák kegyetlenül bevarrta, de a Bursaspor kikapott – VIDEÓ

Szombati légiós-körképünkben a külföldön játszó magyarok teljesítményéről számolunk be.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu a bajnoki időszakban minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A Bursaspor 3-1-re kikapott az Akhisar Belediye otthonában a török Szuperliga 12. játéknapján. A vendégek találat a magyar válogatott csapatkapitánya, a kezdőként pályára lépő Dzsudzsák Balázs lőtte a 82. percben. A Bursaspor jelenleg nyolcadik a tabellán. Futács Márkó sérülés miatt nem játszott a Mersinben, amely hazai pályán 3-1-re kikapott a Fenerbahcétól.

https://www.youtube.com/watch?v=QHuu4WEuQeE

A Red Bull Leipzig 1-0-ra nyert a Bielefeld otthonában. A lipcseieknél Gulácsi Péter a kispadról nézte végig a meccset, Kalmár Zsoltot pedig nem nevezték a meccskeretbe. A Lipcse ideiglenesen a Bundesliga 2 élére ugrott. A német harmadosztályban a Nagy Dánielt végig a soraiban tudó Wurzburger Kickers odahaza 2-2-re végzett a Miriuta László által irányított Cottbus ellen.

Bőle Lukács végig a pályán volt a CSMS Iasi együttesében a CFR Cluj elleni 0-0-ra végződő román bajnokin.

Az ausztrál élvonal hetedik fordulójában a Porth Glory odahaza 0-0-s döntetlent játszott a Sidney FC ellen. A hazaiaknál Sándor György nem volt keretben.

A papírformának megfelelően, 1-0-ra legyőzte a mezőny alsóbb régiójába tartozó Slask Wroclawot Nikolics Nemanja együttese, a tabella második helyén álló Legia Warsawa. A magyar válogatott gólvadász ezúttal nem talált be, a találkozó 79. percében sárga lapot kapott, majd nem sokkal később lecserélték.

Négymeccses vesztő széria végére tett pontot Köteles László csapata, a belga Genk, amely a Leuven pályáján diadalmaskodott 3-1-re. Honfitársunk szokás szerint végig a pályán volt, az együttese már 3-0-ra vezetett, amikor a 63. percben kapott egy gólt. Az idényt jól kezdő, majd megtorpanó Genk 7-2-7-es mutatóval a hatodik helyen áll a Jupiler League-ben.

A Deportivo Alavés Vadócz Krisztián nélkül győzött 1-0-ra az Elche otthonában a spanyol másodosztályban. A baszkok 7-2-5-ös győzelmi mutatóval a tabella élmezőnyében állnak.

Vida Krisztofer a találkozó 73. percében állt be a De Graafschapba a Groningen ellen. A holland élvonal 13. fordulójában sem tört meg a jég, vagyis nem jött össze a hazaiak első győzelme. Két döntetlen mellett ez volt a De Graafschap 11. veresége, a csapat az utolsó helyen áll. A húszéves magyar csatár első idénybeli góljára is várni kell.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik