Légiósok

Szalai klubja ellen hajt a sikerre Dárdai csapata

Magyar rangadót rendeznek a német élvonalban; Nikolics folytatja a gólgyártást a lengyeleknél?

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu a bajnoki időszakban minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – A Dortmund látogat Stieber csapatához

Tőzsér Dániel klubja, a Queens Park Rangers a Middlesbrough otthonába látogat az angol másodosztály 17. fordulójában.

Az osztrák másodosztály 18. fordulójában a Csizmadia Csabát is soraiban tudó, sereghajtó Floridsdorfer AC a St. Pölten vendége lesz.

Guzmics Richárd együttese, a lengyel Wisla Kraków az utolsó helyen álló Górnik Zabrze otthonában kezdheti meg az őszi hajrát az élvonal 16. fordulójában.

A német bajnokságban is folytatódnak a küzdelmek a válogatott szünet után. Stieber Zoltán csapata, a Hamburger SV a Borussia Dortmund ellen játszik odahaza a Bundesliga 13. fordulójának nyitómeccsén.

Szombat – Jót tett a szünet Köteles csapatának?

Az angol Premier League 13. fordulójában Bogdán Ádám klubja, a Liverpool FC a Manchester City vendégeként vív rangadót.

A Sándor Györgyöt is soraiban tudó ausztrál Perth Glory a bajnokság hetedik fordulójában a Sydney FC-t fogadja.

Köteles László klubja, a KRC Genk zsinórban négy vesztes bajnokival ment szünetre – a csapatra a legutóbbi négy belga élvonalbeli találkozóját szintén elveszítő Leuven vár idegenben a 16. fordulóban.

Továbbra sem nyert még meccset a holland élvonal idei kiírásában a Vida Krisztofert is foglalkoztató De Graafschap. A magyar támadó együttese a Groningennel találkozik a 13. fordulóban.

A lengyel élvonal góllövőlistájának éllovasa, Nikolics Nemanja a hét közben góllal melegített a kupában. Csapata, a Legia Warszawa szombaton a Slask Wroclawot fogadja a bajnokság 16. fordulójában.

Kalmár Zsolt és Gulácsi Péter csapata, a német másodosztály harmadik helyén álló RB Leipzig az Arminia Bielefeld otthonába látogat a 15. fordulóban. A harmadosztály 17. játéknapján a Nagy Dánielt is soraiban tudó Würzburger Kickers a Miriuta László vezette Energie Cottbusszal találkozik.

Az olasz másodosztály nyolcadik helyén álló, Adorján Krisztiánt is soraiban tudó Novara a Spezia ellen meccsel a 14. fordulóban.

Bőle Lukács klubja, a jászvásári CSMS a közvetlen rivális CFR Cluj otthonában játszik rangadót a román élvonal 18. fordulójában.

A spanyol másodosztály 14. fordulójában bizonyíthat Vadócz Krisztián és klubja, a Deportivo Alavés. A feljutó helyekért harcoló együttes az Elche vendége lesz.

A török első osztály mindkét magyar érdekeltségű csapata szombaton játszik: Dzsudzsák Balázs klubja, a Bursaspor az élmezőnyhöz tartozó Akhisar Belediye otthonában lép pályára, míg a kiesőhelyen tanyázó, Futács Márkót sérülés miatt épp a héten elveszítő Mersin Idman Yurdu a második helyezett Fenerbahcét látja vendégül.

Vasárnap – Dárdai Szalai ellen

A lengyel első osztály 16. fordulójának vasárnapi játéknapján lép pályára a Lovrencsics Gergőt, Kádár Tamást és Holman Dávidot is soraiban tudó Lech Poznan. A címvédő a Pogon Szczecin otthonában harcolhat a három pontért.

Korábban a válogatottnál együtt dolgoztak, most viszont ellenfél lesz Dárdai Pál és Szalai Ádám. A magyar edző csapata, a Hertha BSC a Hoffenheimet fogadja a német Bundesliga 13. fordulójában.

Az olasz harmadosztály C-csoportjában a Vécsei Bálintot is foglalkoztató Lecce a Matera vendége lesz. A bajnokságban a 12. fordulónál járnak a csapatok.

Vanczák Vilmos is visszatért csapatához: a svájci FC Sion a Young Boys ellen folytathatja bajnoki szereplését a 16. fordulóban.

A szaúdi élvonal nyolcadik fordulójában a Bölöni László és Szentes Lázár vezette Al-Ittihad az Al-Ahli ellen játszik rangadót.

A norvégoknak irgalmatlan nagy gólt lövő Priskin Tamás hétvégén már a szlovák bajnokságban zörgetheti meg a hálót. Csapata, a Slovan Bratislava a Trnava otthonában játszik a 17. fordulóban.

Hétfő – Megszakítja sorozatát Megyeri csapata?

Forgács Dávid klubja, az olasz harmadosztály B-csoportjában harmadik helyen álló AC Pisa a listavezető Spalhoz látogat a 12. fordulóban.

A spanyol bajnokság 12. fordulójában Megyeri Balázs csapata, az elmúlt három bajnokiján pont nélkül maradó Getafe CF a Rayo Vallecano ellen javíthat pocsék sorozatán.

Olvasói sztorik