Légiósok

Dárdai Pál nem fél a terrorcselekményektől

A magyar szakember számára a pálya szent; ugyanúgy készülnek Szalaiék ellen, mint eddig.

Kapcsolódó cikkek

Kedden este Németország a hollandokat fogadta volna barátságos mérkőzésen, de a terrorfenyegetettség miatt végül nem sokkal a kezdés előtt lefújták a találkozót. Kérdéses volt, hétvégén lesz-e Bundesliga-forduló, ám a német szövetség leszögezte: nem maradnak el a mérkőzések.

Mint ismert, három magyar érdekeltségű csapat is szerepel a német első osztályban: a Stieber Zoltánt is foglalkoztató Hamburger SV péntek este a Borussia Dortmundot fogadja a 13. forduló nyitómeccsén, míg vasárnap a Dárdai Pál vezette Hertha BSC a Szalai Ádámot is soraiban tudó Hoffenheimet látja vendégül.

Dárdai a minap interjút adott a mérkőzéssel kapcsolatban, melyben a terrorfenyegetettségről is kérdezték.

– Nem félek – szögezte le a Berliner Morgenpost hasábjain a korábbi szövetségi kapitány. – Keményen edzünk, készülünk a meccsre ugyanúgy, mint eddig. A rendőrség feladata, hogy eldöntse, le lehet-e játszani egy találkozót. Ez egy nehéz döntés: ha minden meccset lefújnának, a szurkolók nagyon csalódottak lennének.

A másik fővárosi lap, a Berliner Kurier is megszólaltatta Dárdait a fenti témában. A magyar szakvezető újfent elmondta, nem fél a meccstől, illetve a fenyegetettségtől. „A pálya szent számomra” – jelentette ki a magyar szakvezető, aki azt is hozzátette, hogy öccse, Balázs 2002-ben tragikus körülmények között hunyt el mérkőzés közben.

Olvasói sztorik