Légiósok

Németh Krisztián rekordokat állított fel Kansas Cityben

A klub honlapja összegzi a magyar válogatott csatárának szezonját.

Kapcsolódó cikkek

Németh Krisztián és csapata, a Sporting Kansas City számára nemrég ért véget a szezon, amikor is az MLS rájátszásába kerülésért vívott mérkőzésen tizenegyesekkel alulmaradtak a Portland Timbers gárdája ellen.

A csatár így időben csatlakozni tudott a válogatott kerethez is, klubja pedig immáron évértékelő összeállításokat közöl. Az egyik ilyen cikkbenszámokban foglalják össze a szezont, melyben Németh Krisztián is szerepet kapott.

Támadónkról három érdekességet emel ki az amerikai csapat honlapja. Az MLS történetében tizedik alkalommal fordult elő, hogy egy csapatból egy szezonon belül legalább három játékos elérte a tíz gólos határt. A 12 gólos Dom Dwyer és a 10 gólos Benny Feilhaber mellett Németh Kriszitán is kétszámjegyű góltermésig jutott – a franchise történetében első ízben.

A Kansas City játékosai összesen 21 válogatott mérkőzést játszottak a 2015-ös szezon alatt. Az amerikai Zusi (4) és Besler (3) mellett Marcel de Jong 8 alkalommal, Németh Krisztián 6 alkalommal húzhatta magára nemzetének címeres mezét.

Krisztián a kanadai táblázaton sem végzett rosszul. 16 gólt és 7 gólpasszt jegyzett az összes sorozatot figyelembe véve, 23 pontja pedig több, mint bármely új kansasi igazolásé 1996 óta.

Olvasói sztorik