Légiósok

Németh Krisztián világklasszis gólja ellenére a Kansasnek véget ért a szezon

A 118. percig a Vermes-csapat állt továbbjutásra, aztán jött a dráma és a 11 körös tizenegyes-párbaj. VIDEÓ

Az észak-amerikai profi bajnokság (MLS) rájátszásának első körében a Portland Timbers otthonában játszott a Sporting Kansas City. A továbbjutás egy mérkőzésen dőlt el.

A hazaiak elképesztő tempóban kezdték a mérkőzést, a Kansas alig-alig tudta tartani a tempót, de az első félidőt 0-0-ra mentették. A második játékrész hozta meg a Portlandnek a „sikert”: Wallace a 67. percben volt eredményes.

A Kansas azonban nem adta fel, az utolsó pillanatban a találkozó 87. percében Ellis döntetlenre mentette a meccset (1-1).

A hosszabbítás magyar szempontból elképesztően kezdődött. Németh Krisztián egy remek helyzetfelismerést követően, bődületesen nagy gólt szerzett.

A hosszabbítás második félidejében Németh Krisztiánt lecserélte edzője. 110 perc jutott a magyarnak. Az igazi dráma azonban nem ez volt a Kansasnek. A 118. percben a semmiből érkezett ugyanis az egyenlítés, ami tizenegyes-párbajra mentette a meccset a Portlandnek.

A büntetők elképesztő izgalmakat hoztak. A tizenegyedik sorozatban a Kansas kapusa, Kempin kihagyta, a Kansas kiesett, befejezte az MLS küzdelmeit.

Az MLS hivatalos honlapja szerint ez volt minden idők legörültebb tizenegyes-párbaja.

Olvasói sztorik