Légiósok

Videó: Nikolics megint parádézott

Elek Ákos ollózva lőtt gólt!

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A lengyel bajnokság 14. fordulójában a Nikolics Nemanját is a kezdőcsapatban tudó Legia Warszawa a Lachia Gdansk vendége volt. A találkozó első félidejében a Legia szerzett vezetést, miután Nikolics gólpasszt adott Guilhermének. A második félidő elején Nikolics duplázta meg az előnyt – ez volt a magyar válogatott támadó 16. bajnoki találata –, s végül 3-1-re nyert a csapata. Nikolicsot a 78. percben cserélték le.

Lovrencsics Gergő és Kádár Tamás is kezdő volt a lengyel Lech Poznanban – Holman Dávid viszont nem volt keretben. Az együttes 1-1-re végzett a Slask Wroclaw vendégeként az élvonal 14. fordulójában; Kádár végig a pályán volt, Lovrencsicset viszont a 66. percben lecserélték.

A kiváló formában játszó Borussia Mönchengladbach szakította meg a Dárdai Pál vezette Hertha BSC hazai veretlenségét a német Bundesligában. A 11. fordulóban a berliniek sima, 4-1-es vereséget szenvedtek a Bajnokok Ligája-résztvevő ellenféltől. Szalai Ádám az új edzőnél is csak a kispadon kapott helyet a Hoffenheim színeiben – a csapat a magyar csatár nélkül 0-0-ra végzett az 1.FC Köln vendégeként.

Bőle Lukáccsal a soraiban nyert 2-1-re a CSMS Iasi a Petrolul Ploiesti vendégeként a román élvonal 16. fordulójában.

Bogdán Ádám a kispadról nézte végig, ahogy csapata, a Liverpool FC fordít és nyer a Chelsea elleni rangadón az angol élvonal (Premier League) 11. fordulójában. A Pool 3-1-re nyert Coutoinho, illetve Benteke góljaival.

Megyeri Balázs is a kispadról nézte, ahogy csapata, a Getafe CF 2-0-s vereséget szenvedett a Suárez és Neymar vezette Barcelonától a spanyol élvonal tizedik fordulójában.

Az utolsó fordulót rendezték a kínai élvonalban magyar idő szerint szombat reggel. A Huszti Szabolcsot és Elek Ákost is soraiban tudó Csangcsun Jataj a Guizhou Renhe vendége volt a 30. körben. A hazaiak az első játékrészben már 2-0-ra is vezettek, de a Jataj végül 2-2-re mentette a találkozót, köszönhetően a Husztit éppen a szünetben váltó Elek Ákosnak, aki a 94. percben szerzett egyenlítő gólt. Döntetlenjével a Jataj a kilencedik helyet csípte meg a 2015-ös szezonban.

A 65. percig volt a pályán Nagy Dániel a Würzburger Kickersben. A német harmadosztályú együttes az Aalent fogadta a 15. fordulóban – a találkozó 2-2-re végződött. Idegenben szerzett pontot Miriuta László csapata: az Energie Cottbus a Sonnenhof vendégeként végzett 1-1-re.

Adorján Krisztián nélkül játszott 1-1-et a Novara a Bari vendégeként az olasz másodosztály 11. fordulójában.

Egy óra játék után már háromgólos hátrányban volt a Gruborovics Tamást végig a soraiban tudó KooTeePee a PK-35 Vantaa elleni osztályozón. Bár innen még két szépítő gólra is futotta a hazaiak erejéből, egyenlíteni már nem sikerült, így összesítésben 3-2-es vereséggel búcsúztak a finn élvonaltól.

Bár három gólt lőtt, mégis sima vereséget szenvedett a Vida Krisztofer nélkül felálló De Graafschap a holland élvonal 11. fordulójában. Az újonc odahaza kapott ki 6-3-ra a PSV Eindhoventől.

Olvasói sztorik