Légiósok

Vajon mikor kap új szerződést Dárdai?

Michael Preetz klubmenedzser nagyon elégedett a Hertha magyar szakvezetőjével, akinek Bundesliga-edzőnek megfelelő fizetése van.

Kapcsolódó cikkek

Újabb idegenbeli győzelmével továbbra is tapad a Bajnokok Ligája-helyeken álló csapatokra a német Bundesligában szereplő Hertha BSC. A Dárdai Pál vezette együttes az elmúlt hétvégén a közvetlen rivális Ingolstadt otthonában nyert 1-0-ra, így tíz forduló után őrzi ötödik helyét a Bayern München, Borussia Dortmund, Schalke 04, VfL Wolfsburg négyes mögött.

A Hertha magyar edzőjét nem csak a berlini, hanem az országos német sajtó is hétről-hétre méltatja: mint ismert, az előző évadban – beugró edzőként – még az volt a feladata, hogy valahogy tartsa bent a szinte darabjaira hulló fővárosi csapatot.

A találgatások természetesen megkezdődtek, hiszen Dárdai a nyáron nem arra szerződött, hogy pillanatokon belül élcsapatot csináljon a Herthából, így adott a kérdés, szóba került-e már a magyar szakvezető szerződésmódosítása – ezt is nekiszegezteMichael Preetz klubmenedzsernek a német Sport1.

– Ez csak rám és Dárdaira tartozik – szögezte le Michael Preetz. – Ez most nem téma, a lehető legtovább szeretnénk sikeresen együtt dolgozni. Dárdai kinevezése sohasem volt szükségmegoldás. Jelenleg is Bundesliga-edzőnek megfelelő fizetése van.

Természetesen a dicséretből is bőven kijárt a csapat elmúlt hét évének legsikeresebb rajtját bemutató magyar trénernek.

– Nagyon szenvedélyes, őrülten ambiciózus edzőről van szó. Nagy százalékban még mindig játékos, de ezzel együtt edző is. Nem fél keményen fellépni a játékosokkal szemben, ha ez szükséges. Nagyon egyenes, nyílt ember – jegyezte meg Dárdairól a klubmenedzser.

A bajnokság harmadához közelítve a BL-helyeket ostromolja a Hertha, ennek ellenére a szezon célkitűzései nem változtak, erről is beszélt Preetz.

– A jó kezdet ellenére a céljaink nem változtak. Szeretnénk stabilizálni a helyünket a Bundesligában, és tovább fejlődni, távol maradni a kiesőzónától. Amikor pedig formába lendülünk, olykor-olykor meglepetéseket is okozhatunk.

Olvasói sztorik