Légiósok

Riválist vert idegenben a Hertha

Tőzsér Dániel gólpasszt adott; Dzsudzsák Balázs csapata vendégként nyert.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Az Európa Liga-címvédő Sevilla 5-0-ra kiütötte Megyeri Balázs csapatát a spanyol bajnokság kilencedik körében. A meccs utolsó harminc percét emberhátrányban töltő vendég Getafe CF három gólt is büntetőből kapott. A magyar kapus a kispadról szemlélte az eseményeket.

A holland bajnokság tizedik fordulója után is nyeretlen a Vida Krisztofert nélkülöző, újonc és sereghajtó De Graafschap, amely otthon 1-0-s vereséget szenvedett a Heracles elleni meccsen.

Dárdai Pál vezetőedző csapata, a német élvonalbeli Hertha az újoncként menetelő Ingolstadt vendége volt a tizedik fordulóban. A találkozó előtt a két csapat azonos pontszámmal állt, így a magyar szakember együttese az egyik közvetlen riválisával mérkőzött. A berliniek a tizedik percben szereztek vezetést Weiser révén, az előny pedig a végső sípszóig kitartott. A Hertha BSC pillanatnyilag az ötödik helyen áll a tabellán.

Az angol másodvonal (Championship) 13. fordulójában a QPR odahaza 3-0-ra győzött a Milton Keynes Dons ellen. A második találat előtt a meccset végigjátszó Tőzsér Dániel adta a gólpasszt.

Dzsudzsák Balázzsal a kezdőcsapatában lépett pályára a Kasimpasa vendégeként a Bursaspor a török élvonal kilencedik fordulójában. A magyar válogatott csapatkapitánya végigjátszotta az 1-0-ra megnyert találkozót. Győzelmével a klubja feljött a kilencedik helyre. Futács Márkó csere volt a Mersin és a Gaziantepspor meccsén. Az 1-0-ra idegenben elveszített mérkőzésen a magyar támadó a 77. percben lépett pályára.

A spanyol másodosztályban Vadócz Krisztián a kispadról nézte végig, ahogy csapata, a Deportivo Alaves odahaza 3-2-re legyőzi a tavaly még az élvonalban szereplő Cordobát a tizedik fordulóban.

A norvég első osztály 28. fordulójában Kovács Péter a 65. perctől erősítette a vendég IL Tromsö ellen 1-0-ra nyerő Sarpsborg 08 csapatát.

Priskin Tamást a 71. percben cserélték be a Slovan Bratislava együttesébe, amely hazai környezetben 1-0-ra győzött a Dunaszerdahely ellen a szlovák bajnokság 14. fordulójában. Priskin csapata az első a táblázaton.

Az olasz másodosztály (Serie B) kilencedik körében a Tamás Krisztiánt nélkülöző házigazda Spezia 1-1-et játszott az Avellino ellen. A harmadosztály (Lega Pro) C-csoportjában a Lecce 1-0-ra győzött a Melfi otthonában. A vendégeknél Vécsei Bálint végigjátszotta a találkozót.

A Miriuta László által irányított Energie Cottbus hazai pályán gól nélküli meccset játszott az élmezőnyhöz tartozó Münster ellen a német harmadosztályban. A Wurzburger Kickers 2-1-re nyert a Stuttgarter Kickers otthonában, a vendégeknél a korábbi Fradi-játékos, Nagy Dániel a 26. percben szállt be.

Olvasói sztorik