Légiósok

Ezt a rangadót behúzza Dárdai csapata?

A szintén 14 pontos Ingolstadt vendége lesz a Hertha; Nikolics Lovrencsicsék ellen folytathatja a parádét.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Magyar rangadó lesz Németországban?

Kettő ponttal áll az osztrák másodosztály utolsó helyén Csizmadia Csaba csapata, a Floridsdorfer AC; az együttes a 15. fordulóban a Kapfenberg vendége lesz.

Köteles László nemrég írta alá új szerződését a KRC Genkkel – együttese a belga élvonal 12. fordulójában a Mouscron Peruwelz ellen folytathatja megkezdett győzelmi szériáját.

A múlt hét végén Guzmics Richárd lett a Wisla Kraków legjobbja a lengyel első osztályban. A magyar védő csapata ezen a hétvégén – a 13. fordulóban – a Jagiellonia elleni idegenbeli bajnokin bizonyíthat.

A Hoffenheim és a Hamburger SV is mellőzte az előző fordulókban magyar játékosát, Szalai Ádámot, illetve Stieber Zoltánt. A két együttes a német Bundesliga tizedik fordulójában egymással csap össze. A másodosztályban a 12. fordulóval folytatódik a bajnokság: a Korcsmár Zsoltot foglalkoztató Greuther Fürth a még nyeretlen, Simon Krisztiánt is soraiban tudó 1860 Münchent fogadja, míg Gulácsi Péter és Kalmár Zsolt együttese, az RB Leipzig a Düsseldorf ellen meccsel. Stieberék mérkőzését az Eurosport2 élőben közvetíti 20 óra 30 perctől.

Az olasz másodosztályban szereplő, Adorján Krisztiánt is foglalkoztató Novara a Vicenza vendége lesz a kilencedik fordulóban.

Bőle Lukács csapata, a román CSMS Iasi az elmúlt hat bajnokiján nyeretlenül maradó Concordiát fogadja a román élvonal 15. fordulójában.

Szombat – Rangadós szombat

Hét közben 0-0-s döntetlenre végzett odahaza a Sheffield United ellen a Tőzsér Dánielt végig a soraiban tudó Queens Park Rangers. Az együttesre hétvégén sem vár könnyebb feladat: a QPR az angol másodosztály 13. fordulójában a Milton Keynes Donst fogadja.

Első kilenc bajnokiján két pontig jutott a holland élvonal újonca, a Vida Krisztofert is foglalkoztató De Graafschap. Az együttes a tizedik körben a negyedik Heracles-t látja vendégül.

Idegenbeli rangadóval folytatja szereplését Dárdai Pál csapata, a német élvonalbeli Hertha BSC. A berliniek a tizedik fordulóban a szintén 14 ponttal álló Ingolstadt ellen lépnek pályára. A harmadosztályban két magyar érdekeltségű meccsel folytatódnak a küzdelmek: a 14. fordulóban Nagy Dániel csapata, a Würzburger Kickers a Stuttgarter Kickers vendége lesz, míg a Miriuta László vezette Energie Cottbus a második helyezett Münstert fogadja. Dárdai Pál együttesének mérkőzését az Eurosport2 18.30-tól élőben közvetíti.

Fontos meccs vár a Kovács Pétert is soraiban tudó Sarpsborg 08-ra a norvég élvonal 28. fordulójában: amennyiben nyernek a Tromsö ellen, úgy biztosítják helyüket az első osztályban.

Vécsei Bálint csapata, az olasz harmadosztály C-csoportjában szereplő Lecce a Melfi vendége lesz a nyolcadik fordulóban.

A spanyol első osztály kilencedik fordulójában Megyeri Balázs együttese, a Getafe CF a legutóbbi három bajnokiján veretlen, de egy ponttal így is kevesebbet gyűjtő Sevilla otthonában lép pályára. Vadócz Krisztián másodosztályú klubja, a Deportivo Alavés a második Córdobát fogadja a tizedik fordulóban. A Getafe-meccs a Sport2 csatornán élőben követhető 20 óra 30 perctől.

Priskin Tamás klubja, a szlovák élvonalbeli Slovan Bratislava is derbit játszik: a 14. fordulóban a dunaszerdahelyi DAC lesz a vendége az elmúlt öt bajnokiján mindössze két pontot veszítő együttesnek.

A török élvonal kilencedik körében Dzsudzsák Balázs együttese, a Bursaspor a Kasimpasa otthonába látogat, míg a Futács Márkót is foglalkoztató Mersin Idman Yurdu a Gaziantepspor ellen harcolhat második bajnoki sikeréért.

Vasárnap – Magyar derbi Lengyelországban

Bogdán Ádám csapata, a Premier League-ben szereplő Liverpool FC a szintén 13 ponttal álló Southamptont fogadja a bajnokság tizedik fordulójában. A mérkőzést a DigiSport1 17.10-es kezdéssel élőben sugározza.

Magyar idő szerint kilenc órakor lép pályára az ausztrál bajnokság harmadik fordulójában Sándor György együttese, az időközben kupadöntőbe jutó Perth Glory az Adelaide United ellen.

Az utolsó szalmaszál maradt Gruborovics Tamás csapatának, a finn KooTeePeenek: a kiesőhelyen álló együttes az élvonal utolsó fordulójában az Ilvest fogadja.

A 29. fordulót rendezik Kínában, itteni idő szerint reggel nyolc órától. Huszti Szabolcs és Elek Ákos klubja, a Csangcsun Jataj a második helyért harcoló Sanghaj SIPG ellen lép pályára.

A parádés formában lévő, immár 15 gólos Nikolics Nemanja honfitársai, Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás és Holman Dávid ellen vezetheti újabb sikerre a Legia Warszawát, mely odahaza fogadja a Lech Poznant a lengyel első osztály 13. fordulójában.

Vanczák Vilmos csapata, a svájci FC Sion a Grasshoppersszel találkozik az élvonal 13. fordulójában.

Hétfő – Nyerniük kell Némethéknek

Hétfőn is játszik Adorján Krisztián csapata, az olasz Novara: a másodosztály tizedik fordulójában a Pescara lesz a vendége. A harmadosztály B-csoportjában Forgács Dávid együttese, az AC Pisa a Riminit látja vendégül a nyolcadik fordulóban.

Igen nehéz meccsel zárja az alapszakaszát Németh Krisztián csapata, az észak-amerikai profi bajnokságban szereplő Sporting Kansas City. Az együttes magyar idő szerint pontban éjfélkor a címvédő Los Angeles Galaxyt látja vendégül – ha nyer, biztosan bejut a rájátszásba. A találkozót az Eurosport élőben közvetíti.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik