Légiósok

Némethék kikaptak, tovább küzdenek a rájátszásért

Az Európa Ligában több magyarért is szoríthatunk este.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Magyar idő szerint csütörtök hajnalban lépett pályára az MLS, azaz az észak-amerikai bajnokság 33. fordulójában a Németh Krisztiánnal felálló Sporting Kansas City. Az együttes meglepetésre 2–0-ra kikapott a konferenciájában utolsó helyen álló Colorado Rapidstól, Németh végig a pályán volt. A Sportingnál így továbbra is izgulhatnak, mert csak az utolsó fordulóban dől el, hogy bejut-e a csapat a rájátszásba. A San Jose Earthquakes előtt egy pont az előnyük a hatodik helyen, ezt kell megtartani az alapszakasz utolsó, vasárnapi körében, amikor a válogatott támadó klubja a Los Angeles Galaxyvel találkozik.

Csütörtök este több magyar játékosnak is jelenése van az Európa Ligában. A B csoportban Bogdán Ádám csapata, az angol Liverpool 21.05-től játszik otthon az orosz Rubin Kazany ellen, ugyanebben az időben Vanczák Vilmos és Mervó Bence klubja, a svájci Sion Bordeaux-ban szerepel.

A D-ben a várhatóan Nikolics Nemanjával felálló lengyel Legia Warszawa a belga FC Bruges ellen játszik szintén 21.05-től, míg az I csoportban 19 órától az ugyancsak lengyel Lech Poznan, azaz Holman Dávid, Kádár Tamás és Lovrencsics Gergő együttese az olasz Fiorentina otthonában érdekelt.

Olvasói sztorik