Nemzetközi foci

A mutató, amiben csak a Bayern jobb Dárdai Herthájánál

Ebben az idényben negyedszer fordult elő, hogy kapott gól nélkül hozta le a bajnoki meccsét a Hertha. A berlini védelemnél csak a Bayerné zár jobban, amióta Dárdai Pál februárban átvette a csapatot.

1. Bayern München: 13 kapott gól. 2. Hertha: 24. A labdarúgás statisztikai érdekességeivel foglalkozó Opta cég számunkra nagyon jó hírt közölt, ragyogóan teljesít a berlini kék-fehérek védelme, amióta Dárdai Pál átvette az együttest. A Herthánál csak a Bayern kapott kevesebb gólt az elmúlt kilenc hónapban.

A korábbi magyar szövetségi kapitány csapata 15 Bundesliga-derbin 14-szer kapitulált az előző idényben, míg a most futóban 10/10 a mutató. Ha csak ezt a szezont nézzük, a bajorok fölénye óriási, hiszen tíz fellépésen mindössze négy találatot értek el ellene, míg az Ingolstadt 8, a Schalke (kilenc meccsen) 9 gólt kapott.

Dárdai egyébként az Ingolstadt elleni 1-0-s diadal után is a hátsó alakzatot dicsérte, a Bundesliga honlapjának adott gyorsértékelésben ugyanakkor kiemelte, támadásban többet vár. Honfitársunk nehezen megszerzett győzelemről beszélt, s úgy látta, nem igazán volt friss a Hertha, amely 5-3-2-es mutatóval tapad az élmezőnyre, lassan a szezon harmadához közeledve a ragyogó ötödik helyen áll.

Olvasói sztorik