Légiósok

Kádárék és Nikolicsék kikaptak, Bogdán és Vanczák csapata ikszelt

Nem sok öröm jutott a magyar játékosoknak az Európa Liga 2. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Az Európa Liga csütörtöki, 2. fordulójában a magyar érdekeltségű csapatok közül elsőként a Lech Poznan lépett pályára: a lengyelek Kádár Tamással a kezdőben, majd a 69. perctől a csereként beszálló Lovrencsics Gergővel a soraikban kaptak ki emberhátrányban a svájci Basel otthonában. Holman Dávid nem volt a Lech keretében.

A késő esti meccseken Bogdán Ádám Liverpoolja és Vanczák Vilmos Sionja egymással csapott össze a B csoportban: a vége 1-1-es döntetlen lett, amelyet mindkét magyar labdarúgó a kispadról nézett végig.

Némi meglepetésre a bajnokság góllövőlistáját vezető Nikolics Nemanja csak a kispadon kezdett a Legia Warszawában, és csupán a 62. percben állt be: talán ez is kellett ahhoz, hogy csapata 2-0-ra kikapjon otthon az olasz Napolitól.


Véget értek a meccsek: Nikolics a 62. percben állt be a Legiába, de nem tudott segíteni a lengyeleknek, 2-0-ra kikaptak a Napoli ellen. Bogdán és Vanczák a kispadról nézte végig, ahogy a Liverpool s a Sion 1-1-es döntetlent játszik.


A félidőben a helyzet változatlan: Legia Warszawa-Napoli 0-0, Liverpool-Sion 1-1.


Az első fél óra végén a Legia Warszawa-Napoli meccs 0-0-ra áll, a Liverpool-Sion pedig 1-1-re. Az angoloknál Lallana kezdte a gólgyártást a 4. percben, arra Assifuah válaszolt a 18. minutumban. A Sionban Vanczák szintén a kispadon foglal helyet.


Meglepetésre nemcsak a liverpooli Bogdán Ádám, hanem a Legia egyik legjobbjának számító Nikolics Nemanja is a kispadon kezdi a 21.05-kor induló meccsét. Pedig Nikolics három gól ígért a Napoli ellen.


Vége, Lovrencsicsék 2-0-ra kaptak ki, a Basel második gólját Embolo szerezte a 90. percben. A Lech maradt 1 pontos az I csoportban, ezzel a harmadik helyen áll két forduló után.


Lovrencsics Gergő a 69. percben lépett pályára csereként, Gajost váltott a Poznanban.


A Lech előbb emberhátrányba került a 49. percben Linetty kiállítása miatt, majd a Basel az 55. minutumban megszerezte ellenük a vezetést Bjarnason góljával. Kettőt már cseréltek, Lovrencsics még nem állt be.


A Liverpool Facebook-oldala szerint Bogdán a kispadon kezd, Mignolet foglalhat helyet a kapuban.

TEAM NEWS: Here's the confirmed #LFC starting line-up and substitutes for the UEFA Europa League clash with FC Sion at Anfield this evening, kick-off 8.05pm BST.

Posted by Liverpool FC on 2015. október 1.


A Lech Poznanban Kádár Tamás a kezdőcsapatban kapott helyet, Lovrencsics Gergő pedig a kispadon. Holman Dávid nem került a keretbe a lengyeleknél. A félidőben 0-0-ra állnak Baselben.


Az Európa Liga mai mérkőzésein több honfitársunk is érdekelt. Az egyik legnagyobb várakozás hazánkban a Liverpool meccsét előzi meg: az angolok 21.05-től fogadják a Siont, lehetséges, hogy Bogdán Ádámmal a kezdőcsapatban. A magyar válogatott kapus is nagyon készül, erről a Facebook-oldalán közölt fotóval is beszámolt. A Sionban Vanczák Vilmos kaphat helyet.

Ma este is Hajrá 'Pool!C'mon you Reds! #LFC #europaleague

Posted by Bogdán Ádám Official on 2015. október 1.

A lengyel Lech Poznan, azaz Lovrencsics Gergő, Holman Dávid és Kádár Tamás csapata 19 órától játszik a svájci Basel otthonában, a szintén lengyel Legia Warszawa pedig várhatóan Nikolics Nemanjával a kezdőcsapatban rohamozza majd az olasz Napoli kapuját 21.05-től.

Olvasói sztorik