Légiósok

Bogdánt várják a Liverpool EL-kezdőjébe

Az FC Sion elleni Európa Liga-meccsen a magyar kapus védheti az angol együttes kapuját.

Kapcsolódó cikkek

Bár két héttel ezelőtt, a francia Bordeaux elleni mérkőzést megelőzően is szóba került, hogy Bogdán Ádám védheti az angol Liverpool kapuját az Európa Ligában, végül az együttes belga hálóőre, Simon Mignolet kapta meg a bizalmat.

Azóta a csapat túl van két bajnokin – döntetlen a Norwich, 3-2-es siker az Aston Villa ellen –, illetve egy Ligakupa-találkozón. A bajnokságban továbbra is Mignolet védett, Bogdán azonban a Carlisle United elleni Ligakupa-találkozón debütálhatott: emlékezetes tizenegyespárbaj után jutott tovább a csapata úgy, hogy a magyar kapus három lövést is kivédett.

Ezt követően egyes angol lapok már a bajnoki kezdőbe is jósolták, a szurkolók egy csoportja pedig követelte is Bogdán játszatását. A Liverpool a héten újabb Európa Liga-meccset játszik, és a Liverpool Echo jóslataszerint a magyar kapusnak jó esélye van rá, hogy a kezdőcsapatban találja magát.

Mint írják, bár továbbra is Mignolet az első számú kapus – akinek viszonya állítólag nem felhőtlen Brendan Rodgers menedzserrel –, Bogdán remek bemutatkozása elgondolkodtatta Rodgerst, és bár a Carlisle elleni mérkőzés rendes játékidejében nem nyújtott hibátlan teljesítményt, talán ez is elég lehet ahhoz, hogy az Európa Ligában átvegye a helyet Mignolet-től. A Liverpool csütörtök este Vanczák Vilmos együttesét, a svájci FC Siont fogadja.

A SportsMole portál is jóslatokba bocsátkozott a kezdőcsapatokat illetően: náluk is Bogdán nevével kezdődika vörösök összeállítása.

Olvasói sztorik