Légiósok

Vanczák és Bogdán egymás ellen?

A svájci FC Sion az angol Liverpool vendége lesz az Európa Ligában.

Kapcsolódó cikkek

A három magyar játékost foglalkoztató lengyel bajnok Lech Poznan a svájci FC Basel, míg a Vanczák Vilmost a soraiban tudó FC Sion az angol FC Liverpool – Bogdán Ádám csapata – vendége lesz csütörtök este, az Európa Liga csoportkörének második fordulójában.

Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás, Holman Dávid és poznani társaik a két héttel ezelőtti első körben odahaza gól nélküli mérkőzést játszottak a portugál Belenenses ellen, és most az I-csoport élén álló, a nyitófordulóban a Fiorentina otthonában 2-1-es sikert arató FC Basel stadionjában lépnek pályára.

A B-csoportban két olyan együttes csap össze Liverpoolban, amely egyformán foglalkoztat magyar válogatott játékost. A nyitókörben az orosz Rubin Kazanyt otthon legyőző FC Sion látogat a vörösökhöz, akik Bordeaux-ban játszottak 1-1-et két héttel ezelőtt. A Liverpoolban Bogdán, a Sionban pedig Vanczák is a cserepadon ült az első körben, a magyar kapus azonban azóta a negyedosztályú Carlisle United ellen, tizenegyespárbajban megnyert Ligakupa-találkozón bizonyított Brendan Rodgers vezetőedzőnek, ugyanis három lövést is kivédett. Ezzel együtt a tréner vélhetően változatlanul a belga Simon Mignolet-t játszatja az EL-ben és a bajnokságban is, így Bogdán valószínűleg ismét a kispadon kap majd helyet.

A magyar válogatott csatárt, Nikolics Nemanját foglalkoztató varsói Legia ezúttal az olasz Napolit fogadja, és javítania kellene, mivel az első fordulóban 1-0-s vereséget szenvedett a dán Midtjylland vendégeként.

Olvasói sztorik