Kiemelt hírek

„Nem illő, hanem kötelező a győzelem!”

A siófoki Tusori Richárdnak elege van a sok döntetlenből!

Kapcsolódó cikkek

Nem jutott be a Magyar Kupa legjobb tizenhat csapata közé az FGSZ Siófok, miután 2-1-re kikapott az NB II-es Kozármisleny SE otthonában. A Balaton-partiak nincsenek jó passzban, hiszen legutóbb augusztus 20-án nyertek bajnoki meccset, azóta többször is kicsúszott a kezük közül a siker. Sok döntetlent játszanak, ráadásul ezek már nem is a bravúr kategóriájába tartozó ikszek, mint korábban, hanem elvesztegetett két pontok. A tizenhárom forduló után a 12. helyen tanyázó együttest így immár csak két pont választja el a kiesést jelentő 15. pozíciótól az OTP Bank Liga tabelláján.

Tusori Richárd, a Siófok csapatkapitánya a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, a rossz helyzetkihasználás miatt szenved a társaság. Számos ziccert dolgoznak ki, de értékesíteni nem sikerül azokat. A 27 éves védő a vasárnapi, Ferencváros elleni meccsről úgy vélekedett, hogy csapatának nem illő, hanem kötelező nyernie!

– Mi okozta a vereséget, a Magyar Kupa-kiesést?
– Egy sérülés következtében a meccs késői szakaszában kellett beállnom, addig csak kívülről szemléltem az eseményeket – mesélte a Rangadónak nyilatkozó Tusori Richárd. – Rossz talajú pályán egy nem rossz csapat ellen kellett volna kiharcolnunk a továbbjutást. Sikerült megszereznünk a vezetést, de egy tizenegyessel és egy kiharcolt szituációval fordított a Kozármisleny.

– Az összeállításuk a Ligakupa-meccseket idézi…
– Azok léptek pályára, akik eddig kevesebbet játszottak, vagy két-három hétig sérültek voltak. Ilyen például Melczer Vilmos, aki most azért kapott lehetőséget, hogy visszajöjjön az ereje. Horváth Károly ezt azzal indokolta, hogy mindenki az NB I-es kerethez tartozik, tehát mindenki NB I-es játékos, és a Kozármisleny ellen tovább kellett volna jutni, bármilyen csapattal állunk ki!

– Nem túl jó felvezetés ez a Siófok számára a Ferencváros elleni, vasárnapi bajnoki rangadó előtt!
– Mindkét csapatnak életbevágóan fontos, hogy három pontot szerezzen. Mi az elmúlt hét fordulóban nem nyertünk, de nem is nagyon kaptunk ki. Sok döntetlent játszottunk, ezért most már nem illő, hanem kötelező a győzelem a Ferencváros ellen!

– Vannak az értékes döntetlenek, és vannak azok, amelyek elvesztegetett két pontot jelentenek. A Siófoknak mindkettőből kijutott.
– Igazából két olyan meccsünk volt, amely az eltékozolt két pont kategóriába tartozik, a Vasas és a Zalaegerszeg elleni. A fővárosiak ellen is volt két hatalmas ziccerünk, és a ZTE otthonában is sokkal jobban játszottunk. Vezettünk, utána volt számtalan támadásunk, helyzeteket dolgoztunk ki, de sajnos egy buta hibasorozat végén tizenegyeshez jutott és egyenlített a Zalaegerszeg. A végén már nem tudtuk korrigálni az eredményt. Ez tehát eltékozolt négy pontot jelent. A Videoton és a Debrecen ellen egy-egy pont nagyon értékes, de ha van egy kis szerencsénk, a DVSC-meccset be is húzhattuk volna, és ezeket a mérkőzéseket be is kellene itthon húzni! A Ferencváros ellen erre törekszünk! Ellenfelünk kezd kilábalni a rossz időszakából, de mindent meg fogunk tenni, ígérem!

– Nagyon kevés akciógólt lőnek, vajon miért?
– Sokkal több helyzetet dolgozunk ki, mint az előző szezonban. Nem is helyzetet, hanem ziccert! De hiába állunk már csak a kapussal szemben, meccsek óta alig tudunk gólt lőni. Nagyon rossz ez a sorozat, balszerencsések vagyunk, de nagyon remélem, hogy ennek vége szakad, és vasárnap már befelé fognak menni a lövéseink!

Olvasói sztorik