Kiemelt hírek

Hullámzó, kétarcú Kaposvár

Balázs Benjámin szerint minden meccsen a Videoton elleni lelkesedésre van szüksége a Rákóczinak.

Kapcsolódó cikkek

A Kaposvári Rákóczi hazai pályán 2-2-es döntetlent játszott az Újpesttel az OTP Bank Liga ötödik fordulójában. A somogyiak nem lehetnek elégedettek az eredménnyel, hiszen hatvan percen keresztül emberelőnyben futballoztak!

– Az elején mi kezdeményeztünk, sikerült kiharcolnom egy tizenegyest, amit Milan Perics értékesített – emlékezett a vasárnap esti meccsre a Rangadónak nyilatkozó Balázs Benjámin. – A folytatásban Fehér Csabát sérülés miatt lecserélték, a helyette beálló Szokol Zsolt szabálytalanul állított meg engem egy kiugratásnál, ezért kiállították. Úgy tűnt, ez minket zavart meg, az Újpest nagyon küzdött, támadásokat vezetett és helyzeteket dolgozott ki.

A 21 éves középpályás hozzátette: Sisa Tibor edző a szünetben felhívta játékosai figyelmét, hogy a második félidőben, emberelőnyben nyugodtan járassák a labdát, türelmesen játsszanak. Ehhez képest…

– A második félidőre fásultan jöttünk ki, leült a játékunk – vallotta be Balázs Benjámin. – Az első percben máris gólt kaptunk, aztán szétszakadt a pálya, mindkét oldalon adódtak kontrák, helyzetek. A végén egy szerencsés góllal ismét vezetést szereztünk, de amikor már úgy tűnt, megvan a meccs, megint egyenlíteni tudott az Újpest. Megnyert meccset engedtünk ki a kezünkből!

A somogyiak öt bajnoki forduló alatt már minden műfajban alkottak! Volt bravúrgyőzelmük (2-0 a Videoton ellen), volt nagy vereségük (0-4 Kecskeméten) és most már döntetlenjük is van.

– Hullámzó a teljesítményünk, meglehetősen kétarcú a csapat – magyarázta Balázs Benjámin. – A Videoton megvertük, és talán elhittük, hogy bármelyik csapatot képesek vagyunk legyőzni. Ugyanolyan lelkesedés kell minden meccsen, mint a fehérváriak ellen! Öt meccs után öt pontunk van, ez nem elég, természetesen már a hétvégén próbáljuk növelni.

A fiatal játékos nem csak klubcsapatában számít alapembernek, hanem az U21-válogatottban is. Nemzeti utánpótlás-csapatunk legutóbb Walesben nyert 2-1-re, Balázs Benjámin góllal járult hozzá a sikerhez.

– Ez volt az utolsó felkészülési meccsünk az Európa-bajnoki selejtezők előtt. Nagyon örülök, hogy sikerült betalálnom, jó labdát kaptam. Nagyon fontos, hogy győzelemmel hangoltunk a tétmeccsekre – zárta szavait a tehetséges labdarúgó.

Olvasói sztorik