Kiemelt hírek

Újpest: két gól, egy pont

A Kaposváron elért 2-2-es döntetlennel megtört az Újpest gól- és pontcsendje!
OTP Bank Liga, 5. forduló
Kaposvári Rákóczi – Újpest FC 2-2 (1-0)
Kaposvár, néző. Játékvezető: Berger
Kaposvár: Hajduch – Okuka, Zsók, Bank, Mudresa (Jánvári, 49.) – Balázs B., Kulcsár, Hegedűs, Pedro (Alekszejev, 76.) – Pavlovic (Grumic, 63.), Perics. Vezetőedző: Sisa Tibor
Újpest: Balajcza – Fehér Cs. (Szokol, 24.), Dvorschák, Mihajlovics, Pollák – Simon K., Egerszegi, Markovics, Böőr (Lázár, 69.) – Barczi (Üveges, 34.), Rajczi. Vezetőedző: Zoran Szpisljak
Gólszerzők: Peric (tizenegyesből 7., 85.), ill. Dvorschák (47.), Rajczi (89.)
Kiállítva: Szokol (30.), Rajczi (90.)

A mérkőzésre pont és rúgott gól nélkül érkező Újpest új edzője, Zoran Szpisljak nem számolhatott Vermes Krisztiánra, Kiss Zoltánra, Litauszki Róbertre, Rubus Tamásra, Balajti Ádámra, Remili Mohamedre, Kovács Dánielre, Takács Zoltánra és Kabát Péterre sem viszont nagyjából hat és fél év után magyar bajnokin lépett pályára Fehér Csaba!

A hatodik percben máris tizenegyeshez jutott a Kaposvár! Balázs Benjámin tört be a tizenhatoson belülre a jobb oldalon, ahol Egerszegi Tamás viszont felrúgta. A büntetőt Milan Perics kegyetlenül bebombázta (1-0). A 24. percben Fehér sérülés miatt kiállni kényszerült. A harmincadik percben jött az újabb csapás az Újpestre, egy kiállítás! A csereként hat perce beálló Szokol Zsolt mellett Balázs Benjamin elesett a tizenhatos vonalánál, ezért villant a piros lap. Szigorú volt az ítélet, a játékvezető minden jóindulatára szükség volt, hogy emberelőnybe kerülhessenek a somogyiak.

A 36. percben egy baloldali beadásra Hegedűs érkezett középen, és hat méterről tisztán fejelt, de Balajcza nagy bravúrral szögletre mentett. A dupla sorscsapás ellenére sem zuhant össze a fővárosi együttes, amely emberhátrányban is egyre többet támadott és veszélyeztetett. A 42. percben például Simon baloldali szabadrúgását az előrehúzódó Mihajlovics fejelte hét méterről kapura, de a nem túl erős labdát Hajdúch lehúzta a léc alól. Egy perccel később egy bal oldali beadásnál Rajczi öt méterről pörgetett, de pont a kapus kezében landolt a labda. A szünetben 1-0-ra vezetett a Kaposvár.

Az Újpest úgy kezdte a második félidőt, ahogyan az elsőt abbahagyta. Sőt, még jobban, hiszen kilenc játékrész után gólt szerzett! A 46. egy baloldali szögletet Pollák estében tette kapura nyolc méterről. A középre tartó labdát Hajdúch csak kiütni tudta, éppen a két lépésre helyezkedő Dvorschák Gábor elé, aki ebben a könnyű helyzetben nem hibázott, bekanalazta a léc alá (1-1).

Egyáltalán nem látszott, hogy emberelőnyben van a Kaposvár… Az 55. percben Böőr Zoltán 16 méterről lőtt, egy méterrel a kapu fölé. Egy perc múlva a másik oldalon Okuka beadását Perics fejelte alig mellé tíz méterről. A 76. percben Kulcsár jobbról vezette keresztbe a labdát, majd 16 méteres távolságból egy méterrel lőtt a jobb sarok mellé. Élvezetes volt a hajrá, mindkét kapu előtt több lehetőség adódott. A 82. percben Okuka lőtt 17 méterről, középről nem sokkal a jobb felső mellé.

Az égiek ezen a napon nem voltak az Újpesttel! A 86. percben a Rákóczi meglehetősen szerencsés góllal szerezett ismét vezetést! Alekszejev becselezte magát a tizenhatoson belülre, de közelről a kapusba lőtt. Érkezett Milan Perics, aki a kipattanót 14 méterről, jobbról a hosszú sarokba lőtte (2-1). A labdába kézzel még belekapott Dvorschák, de nem kapott lapot.

A fővárosiak olyan derekasan küzdöttek, hogy megérdemeltek legalább egy pontot, ami még emberhátrányban is összejött! A 89. percben egy baloldali beadást Markovics fejelt Rajczi elé, aki az ötösről a kapuba belsőzte a labdát (2-2). Az újpesti hős, Rajczi nem sokáig maradhatott a pályán, és nem azért, mert kisvártatva véget ért a találkozó, hanem azért mert a második sárga lapja miatt megkapta a pirosat is.

A meccs összképe alapján a Kaposvár azért nem érdemelt győzelmet, mert az első harminc percben jobban játszott, mint a következő hatvan percben, amikor emberelőnyben volt. A létszámfölényes szituációt képtelenek voltak kihasználni a somogyiak, a vendégek pedig kiválóan küzdöttek, és helyenként még emberhátrányban is jobbak voltak.

Olvasói sztorik