Kiemelt hírek

Magyar U21-győzelem Walesben

Az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar U21-válogatott az utolsó pillanatokban szerezte meg a győztes találatot Wales otthonában.

Jól indult a magyar csapat számára a mérkőzés a haverfordwesti Meadow-stadionban, hiszen a hatodik percben egy szép Gosztonyi, Futács összjáték után Balázs Benjámin kapott kitűnő indítást, és hét méterről, a baloldalról, estében kilőtte a bal alsó sarkot. A 35. percben egy szerencsétlen sérülést követően Simon Ádám ápolása miatt rövid időre tíz főre fogyatkozott a magyar csapat, a hazaiak pedig kihasználták az emberfórt. Egy jobb oldali beadás után Lucas Lee bombázott 22 méterről védhetetlenül Gulácsi Péter kapujának bal alsó sarkába – tudósít az MLSZ honlapja.

Az első félidőben a walesiek kezdeményeztek többet, de a mieink gyors, kombinatív ellentámadásai lényegesen veszélyesebbek voltak, mint a hazaiak felívelései és elfutásai. Szögletekből mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, illetve Bódi Ádám szabadrúgásai is hordoztak magukban gólveszélyt.

A fordulás után fölénybe került a hazai csapat, a 48. percben Jonatham Williams 12 méteres lövése centikkel kerülte el a kaput. Ezt követően azonban a walesi mezőnyfölény nem párosult helyzetekkel, míg a magyarok többször is közel jártak a gólszerzéshez. A 76. percben Gosztonyi András 22 méterről, szabadrúgásból lőtt kapufát, de kis szerencsével Sváb Dániel és Tischler Patrik is szerezhetett volna gólt. A 92. percben a nézőtéren már mindenki elkönyvelte a döntetlent, a mieink azonban nem így gondolkodtak, és egy szép akció végén Haraszti Zsolt 15 méterről nagyszerű megoldást választva a balösszekötő helyéről kilőtte a jobb alsó sarkot, ezzel 2-1-es magyar győzelemmel zárult a találkozó.

– Ezúttal is szoros mérkőzést játszottunk, de egészen más érzelmeket szabadít fel, ha egy utolsó percben megnyert mérkőzést követően kell összegezni – mondta a lefújás után Róth Antal, a magyar csapat vezetőedzője. – Hullámzó volt a játék és a teljesítményünk is, a meccs egyes szakaszaiban mi kerekedtünk ellenfelünk fölé, más szakaszaiban a hazai csapat volt a jobb. Nagyon örülök, hogy játékosaim egy kiegyenlített mérkőzés végén maguk javára tudták fordítani az eredményt.

Olvasói sztorik