Hírek

Két év múlva rövidülhet a téli szünet az NB I-ben

Sipos Jenő a SportTV Mai helyzet című műsorában járt és fontos információkat osztott meg.

Kapcsolódó cikkek

Az MLSZ szóvivője, Sipos Jenő a Sport TV Mai helyzet című műsorában az Eb-jegyigényléssel kapcsolatos részletekről és az NB I téli szünetének lehetséges rövidüléséről is beszélt.

– Nagy öröm, hogy ennyien érdeklődnek a magyar válogatott Eb-szereplése iránt. Ez is azt mutatja számunkra, hogy ez a sikeres kijutás a labdarúgást más dimenzióba helyezte Magyarországon. Nagyon sok támogató, szurkoló, érdeklődő fordult a labdarúgás felé, és izgatottan várják az Európa-bajnokságot. Ez egy nagyon jó érzés, másrészt viszont nem jó, hogy nem lehet mindenki ott, aki ott szeretne lenni a helyszínen, és ott szeretne szurkolni a válogatottnak – mondta Sipos Jenő arról, hogy négyszeres a túljelentkezés az UEFA-nál a magyar labdarúgó-válogatott három csoportmeccsére rendelkezésre álló jegyekre.

További fontos információt jegyre váróknak az, hogy február elsejétől megfelelő mennyiségű pénznek kell lennie a hitelkártyájukon, ugyanis az UEFA onnan fogja lehívni a költségeket, és ha nem lesz pénz rajta, automatikusan továbblép, és elveszíti a jogosultságát.

A második szakaszban (december-január) igényelt jegyeket nem lehet eladni, vagy odaadni másnak, ennek elsősorban biztonsági okai vannak. Van azonban még esély belépőket szerezni.

– Lesz majd az UEFA-nak egy március-áprilisi platformja, ami azoknak biztosít lehetőséget, akik a korábbi időszakban, tavaly nyáron “vakon” vásároltak jegyet az Európa-bajnokságra, amikor még nem lehetett tudni, melyik csapatok jutnak ki. Ők ezen a platformon kvázi beadhatják a jegyüket, ha nem akarnak menni, és akinek nincs jegye, az pedig üzletet köthet – mondta a szóvivő és hozzátette, február 1-ig egy újabb szakasz indult, amely a magyar lakcímmel vagy állampolgársággal nem rendelkező, határontúli magyarokat is érintheti; most ők is pályázhatnak.

Szóba került az is, hogy a MOL amellett, hogy sportág fejlesztését 2 milliárd forinttal támogatja, a válogatott sikeres felkészülését 285 millió forinttal segíti. Utóbbi felhasználásáról is beszélt Sipos Jenő:

– Az MLSZ-nek nem csak A-válogatottja van, hanem van 15 másik csapata is. Van utánpótlás – U15, U17, U19, U21 -, vannak női csapatok, futsalcsapatok, amelyeket ugyanúgy működtetni kell, igazából ezek a csapatok nem termelnek bevételt. Ezek a pénzek természetesen az A-válogatott felkészülését is szolgálják, illetve a többi csapatnak a működését is, hiszen utazás, szállás, mérkőzésszervezés van, tornákat is szeretnénk szervezni a közeljövőben, és ez mind költségekkel jár, de igazán bevételt csak az A-válogatott termel.

– A szövetségi kapitány is említette, hogy valóban hosszú ez a téli szünet, ezt le kellene rövidíteni. Ehhez viszont megfelelő pályák, stadionok kellenek. Elkezdődött már ez a folyamat, itt van például a Ferencváros pályája, a felcsúti pálya vagy a Debrecen stadionja, ami megfelelő. Ezt szeretnénk tovább folytatni. Olyan fűthető pályákról van szó, amelyek nem 8-10, hanem mondjuk 1-2 fokra fűtik fel a pályákat, hogy lehessen rajtuk játszani úgy, hogy a hó és a jég elolvad. Ez a folyamat elindult, a stadionfejlesztési program keretében országszerte, és jelen állás szerint úgy gondoljuk, hogy körülbelül a 2017/18-as bajnokságra jöhet el az az idő, amikorra ezek a pályák felépülnek, és alkalmasak lesznek arra, hogy a téli időszakban is lehessen rajtuk bajnoki- és kupameccseket játszani – fogalmazott Sipos Jenő a Mai helyzet című műsorban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik