Válogatott

Sokszoros a szurkolói túljelentkezés a magyar válogatott Európa-bajnoki jegyeire

Kapcsolódó cikkek

Még öt napig, január 18-án délig lehet jegyeket igényelni a franciaországi Európa-bajnokság magyar érdekeltségű mérkőzéseire.

Az UEFA tájékoztatása szerint a magyar válogatott három csoportmérkőzése közül mostanáig a június 18-i, Izland elleni mérkőzésre érkezett a legtöbb jegyigénylés, míg a június 14-i, Ausztria ellenire a legkevesebb. Mint ismert, ha a rendelkezésre álló helyeknél többen jelentkeznek jegyért egy adott mérkőzésre, akkor sorsolás útján választják ki a szerencséseket, akik vásárolhatnak belépőket – írja az MLSZ honlapja.

Mindhárom meccsre igaz, hogy a legolcsóbb, 4-es kategóriájú jegyek iránt sokszoros a túljelentkezés, és a 3-as kategória esetében is jelentősen meghaladja a kereslet a kínálatot. Az UEFA a teljes jegykontingensből a 4-es kategóriába kínálja eladásra a legkevesebb belépőt, ehhez képest a jegyigénylések nagy többségében ezt a kategóriát jelölték meg a szurkolók. Ennek megfelelően a 4-es kategóriában rendkívül alacsonyak a nyerési esélyek, miközben a 2-es kategóriájú jegyek esetében a kereslet egyelőre nem éri el a kínálatot, ezért ezekre a belépőkre jelentősen nagyobb eséllyel pályázhatnak a szurkolók.

Az igényléskor érdemes lehet bejelölni, hogy adott esetben az eggyel magasabb kategóriájú jegyekből is kész vásárolni az igénylő, így ha az elsődleges kategóriában nem jár sikerrel a sorsoláson, akkor bekerül az eggyel magasabb árkategória sorsolására is, ezzel növelve saját nyerési esélyeit.

Olvasói sztorik