Hírek

Kruse mesterhármast szerzett

A múlt hétvégén még a grúzokat sokkolta, most a Hoffenheimet ütötte ki.

Kapcsolódó cikkek

Jó formában van a Wolfsburg támadója, Max Kruse: meghívót kapott a német válogatottba és élt is a lehetőséggel: a grúzok ellen győztes gólt szerzett, majd klubjához visszatérve mesterhármassal nyerte meg a meccset a Bundesliga 9. fordulójában.

Tette ezt úgy, hogy Draxler passzából már az első percben gólt szerzett, a 7. percre pedig 2-0-ás előnyben volt a Wolfsburg. A Hoffenheim az 54. percre egyenlített és úgy tűnt: pontot csíp. A 62. percben azonban jött Kruse és ismét vezetést szerzett egy higgadt befejezéssel, majd a 83. percben bebiztosította a három pontot – egy minutummal később Szalai Ádám is beállt a Hoffenheim csapatába.

A Wolfsburg három forduló után ismét nyert és európai kupaindulást érő helyen állhat majd a kör végén.

A listavezető Bayern München új Bundesliga-rekordot állított fel azzal, hogy kilencedik mérkőzését is megnyerte a szezonban. Josep Guardiola együttese Thomas Müller találatával diadalmaskodott a Werder Bremen otthonában, ezzel a sikerrel pedig a 2012–2013-as szezon Bayern-rajtját múlta felül: az a csapat – amely a szezont végül triplázással, a bajnoki és kupasiker mellett Bajnokok Ligája-győzelemmel zárta – „csak” nyolc győzelemmel tudott indítani a bajnokságban.

Olvasói sztorik