Hírek

Jövőre új stadiont építenek Pakson

A városi önkormányzat hatszázmillió forintot fordít stadionépítésre három év alatt.

Kapcsolódó cikkek

Mintegy 3000-3500 férőhelyessé bővítik a Paksi FC stadionját. Az Országgyűlés által megszavazott 800 millió forint mellé 600 millió forint saját forrás biztosításáról döntött a paksi városvezetés.

A 2015-ös költségvetésben a parlament a paksi Fehérvári úti létesítmény bővítésére 800 millió forintot szavazott meg. A lelátók építését, pályák létesítését magában foglaló fejlesztés teljes költsége 1.4 milliárd forint. Paks képviselő-testülete határozatban foglalt állást arról, hogy a beruházáshoz idén 60, jövőre 200, 2017-ben pedig 340 millió forintot biztosít.

Süli János polgármester tájékoztatása szerint a testület azt a szándékát erősítette meg, hogy a kormányzati támogatás összegét kiegészíti – ez feltétele az Országgyűlés által megállapított fejlesztési összeg teljes lehívásának is.

A város polgármestere arra is kitért, hogy az építkezés 2016-ben kezdődhet el. Terveik szerint a munkálatok nem akadályozzák majd a felkészülést és a mérkőzéseket, szeretnék úgy ütemezni, hogy minden hazai mérkőzést saját pályán rendezhessenek meg.

Süli János az MTI kérdésére azt mondta, nem csak a felnőtt csapat, hanem az utánpótlás miatt is fontos, hogy színvonalas, jó stadionja legyen a Paksi FC-nek. Hozzátette, hogy a küszöbönálló erőműfejlesztés is indokolja a fejlesztést, hiszen az építkezésen dolgozóknak kikapcsolódási lehetőséget nyújt. Abban bíznak, hogy mindig tele lesznek a lelátók – hangsúlyozta a városvezető.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik