Hírek

Pécs: a város megmenti a PMFC-t

A városvezetőknek végre sikerült megállapodniuk Matyi Dezső klubtulajdonossal.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Sikerült megállapodniuk a pécsi városvezetőknek Matyi Dezső klubtulajdonossal, így elhárult az akadály, hogy Pécs megmentse a PMFC labdarúgócsapatát – írta pénteki közleményében a Polgármesteri Kabinetiroda.

„Az önkormányzat nettó 300 millió forintot és egy belvárosi ingatlant tudott felajánlani Matyinak, ezért pedig a megállapodás értelmében Pécs visszakapja az összes infrastruktúrát, eszközt, pályákat és a futballstadiont (Újmecsekalja, kovácstelepi edzőpályák), valamint ötven évig Pécs rendelkezhet a Kinizsi-pályával is, amelynek felújítására több százmillió forintos TAO-s támogatás áll rendelkezésre” – áll a közleményben.

A pénteken aláírt egyezség révén mindezek mellett Pécsé lesz az összes olyan jog, amely a csapathoz köthető, mint például a név (PMFC), a mezek, a színek és licencek, azaz a mecsekaljai város visszaszerezte a csapatot, az utánpótlásképzés és az akadémia jogát is.

„Nehéz döntést kellett hozniuk a városvezetőknek, hiszen lényegében a nulláról kell újra felépíteni a PMFC-t, mivel most a megyei első osztályban tud csak indulni a csapat, de hosszútávon ez szolgálja Pécs és a pécsi futball érdekeit is” – olvasható a közleményben, amely tehát megerősítia Rangadó.hu által péntek reggel elsőként közölt hírt.

Páva Zsolt polgármester hangsúlyozta: a megállapodás lehetővé teszi, hogy tiszta, jogi és gazdálkodási szempontból is teljesen új, átlátható keretek között szervezzék újjá a pécsi profi futballt. Kijelentette, a legfontosabb szempont a tehetséges pécsi fiatalok, vagyis az utánpótlás további nevelése és fennmaradása volt, emellett bízik abban is, hogy magánbefektető is lát fantáziát majd a PMFC-ben.

„A célunk világos: újra az élmezőnybe juttatni a pécsi futballt” – közölte Páva Zsolt, aki a Vári Attila egykori olimpiai bajnok vízilabdázó vezette Pécsi Sport Nonprofit Zrt-t bízta meg a működéssel és fenntartással kapcsolatos feladatokkal.

A pécsi csapat az előző szezonban még az élvonalban szerepelt, a bajnokságot 11. helyén zárta, de az MLSZ fellebbviteli licencadó bizottsága május végén a Nyíregyháza, a Kecskemét, a Pápa és a Győr mellett a pécsi klubnak sem adta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet – írja az MTI.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik