Hírek

TAO-konferencia Debrecenben

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A társaságiadó-kedvezmény rendszerének (TAO) bevezetése lehetővé tette az utánpótlás-nevelés professzionális megvalósítását – mondta Debrecen polgármestere csütörtökön a Debreceni Egyetemen kezdődött kétnapos konferencia előtti sajtótájékoztatón.

Papp László kiemelte, a 2011-ben elindított TAO-nak köszönhetően debreceni viszonylatban 6.5 milliárd forint áramlott az utánpótlásrendszerbe, Debrecen pedig mindig stratégiai kérdésként kezelte és kezeli a sportot, melynek eklatáns példája az infrastruktúra megteremtése. A városvezető szerint ennek jegyében készült el a labdarúgó akadémia 2013-ban, a következő lépés pedig a szakmai színvonal emelése. Kifejtette, hogy a TAO biztosította finanszírozási lehetőség megszűnése beláthatatlan következménnyel járna.

Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökségi tagja arról beszélt, hogy a 2.5-3 százalékos gazdasági növekedés lehetővé teszi nemcsak az öt látványsport – labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, vízilabda, jégkorong – utánpótlásképzésének, hanem még 16 sportágnak a támogatását is. Hozzátette, Magyarország a költségvetés egy százalékát fordítja sporttámogatásra.

Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja közölte: a Debreceni Egyetem Atlétikai Club (DEAC) a TAO bevezetése óta eltelt négy évben közel 800 millió forint támogatásban részesült, amit létesítményfejlesztés mellett utánpótlásképzésre fordított, ugyanis a DEAC 800 igazolt versenyzőjének 60 százaléka utánpótláskorú.

A csütörtökön kezdődött kétnapos konferencián a TAO-sportágak sportgazdasági helyzetét tekintik át a támogatói oldalról – számolt be az MTI.

Olvasói sztorik