Hírek

Horvátországban fordított a Gyirmót

Sisa Tibor együttese 3-2-re legyőzte a román CFR Cluj-t az Istria Winter Cup első körében.

Kapcsolódó cikkek

Istria Winter Cup
CFR Cluj (román) – Gyirmót FC 2-3 (2-0)
Umag, Horvátország
Gyirmót: Deli – Nagy S., Balog Z., Graszl, Fejes J. – Papp K., Madarász, Cseri T., Magasföldi – Beliczky, Oross. Cserék: Rusák, Lázár P., Kiss M., Csemer, Gyurján B., Paku, Szegi, Molnár M., Tóth N., Bobál G., Présinger. Edző: Sisa Tibor
Gólszerzők: Deac (22., 27.) illetve Nagy S. (62.), Magasföldi (78.), Gyurján (84.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A másodosztályú Gyirmót együttese kilencnapos edzőtáborba utazott a horvátországi Novigradba, ahol részt vesz az Istria Winter Cup elnevezésű nyolc csapatos tornán. A kisalföldiek első mérkőzésüket a román CFR Cluj ellen játszották, és 0-2-es első félidő után 3-2-re nyerni tudtak.

A harmadik percben Cseri kiugratta Madarászt, akinek éles szögből leadott lövését védte a kolozsvári kapus. Ezután ismét Cseri volt az előkészítő, ezúttal Magasföldit ugratta ki, aki óriási helyzetben elhúzta a labdát a kifutó kapus mellett, de centikkel a kapufa mellé lőtt. A 22. percben Ciprian Deac 25 méterről védhetetlenül a kapuba bombázott. Öt perccel később Deac húzott el a jobbösszekötő helyén, majd a tizenhatoson belül egy csel után a bal alsó sarokba lőtt (2-0). A 34. percben Oross szerzett labdát az ellenfél tizenhatosánál, húsz méterről lőtt, de a kapus védeni tudott.

A szünet után Jazvics beadását Costea fejelte fölé. Az 56. percben Magasföldi ugratta ki Papp Kristófot, aki nagy helyzetbe került, de a kolozsvári kapus felszedte a labdát. A 62. percben Cseri ment el a bal oldalon egy ellentámadás során, a beadását a hosszú oldalon remekül érkező Nagy Sándor levette, és a hosszú alsóba vágta (2-1). A 73. percben Cseri szerzett labdát az ellenfél térfelén, majd Madarászhoz továbbított, aki 25 méterről lőtt, de egy védő blokkolt.

A 78. percben Cserit buktatták 25 méterre a román kaputól, a szabadrúgást Magasföldi a jobb felső sarokba tekerte (2-2). A 82. percben Jazvics lépett ki nagy helyzetben középen, 15 méterről lőtt, Deli bravúrral védett. Két perccel később Cseri és Magasföldi szerzett közös erővel labdát a bal oldalon, utóbbi a hosszú oldalon érkező Gyurjánnak passzolt, aki nyolc méterről a bal alsó sarokba lőtt (2-3).

Megilletődötten kezdett a magyar csapat, amely rendkívül tisztelte ellenfelét. Ez nem azt jelentette, hogy nem volt a gyirmótiaknál a labda, hanem azt, hogy a mérkőzés elején akár két gólt is szerezhettek volna, de akkor még nagy helyzetekben sorra hibáztak. A kihagyott lehetőségek után jöttek az ellenfél pillanatai, és gyorsan kétgólos vezetéshez jutottak a románok Ciprian Deac jóvoltából, akit Vasile Miriuta szívesen látna a Győri ETO-ban.

A szünetben Sisa Tibor felrázta a csapatot, és azt kérte, hogy játszanak nyugodtan, hiszen nincs veszíteni valójuk. A második félidőben átvette a játék irányítását a magyar csapat, többet birtokolta a labdát és sorra alakította ki a helyzeteket, amiből három gólt is tudott szerezni, ezzel megfordította a meccset, és legyőzte román élvonalbeli riválisát – tudósított a Gyirmót FC honlapja.

Olvasói sztorik