NB II

Hét gólszerző és nyolc gól Gyirmóton

Kapcsolódó cikkek

Felkészülési mérkőzés
Gyirmót FC – Monori SE 8-0 (2-0)
Gyirmót, 50 néző. Játékvezető: Péter G.
Gyirmót. 1. félidő: Deli – Kovács G., Szegi, Lengyel D. (Tóth N.), Fejes – Lázár P., Varga R. – Bohner (Kákonyi), Kiss M., Molnár M. – Paku. 2. félidő: Kalmár – Nagy S., Balog Z., Graszl, Csemer – Présinger, Papp K. – Beliczky, Cseri, Magasföldi – Oross (Andorka). Edző: Sisa Tibor
Gólszerzők: Szegi (12.), Kovács D. (36.), Magasföldi (50.), Cseri (51., 80.), Oross (70.), Beliczky (73.), Graszl (75.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB III Közép-csoportjában szereplő Monor látogatott az élvonalba igyekvő Gyirmót otthonába, felkészülési mérkőzésre.

A 12. percben Paku a balösszekötő helyén érkező Szegi elé készítette a labdát, a fiatal támadó pedig a kimozduló kapus mellett a hosszú felső sarokba lőtt (1-0). A 36. percben Molnár szerzett labdát, majd a középen érkező Kovács Dávidot hozta játékba, aki 14 méterről, a kifutó kapus hasa alatta a kapuba lőtt (2-0).

Az ötvenedik percben a Cseri buktatásáért megítélt szabadrúgást Magasföldi lőtte a tizenhatos vonaláról a jobb felső sarokba (3-0). Egy perccel később Beliczky ugratta ki Oross Mártont, a csatár elhúzta a labdát a kifutó kapus mellett, majd remekül a középen érkező Cseri elé passzolt, aki négy méterről az üres kapuba gurított (4-0).

A hetvenedik percben Oross kapott jó labdát, amit átvett, és egy pattanás után a jobb felsőbe helyezett (5-0). Három perc elteltével Cseri adott jó passzt Andorkának, aki egy lövőcsel után továbbtette Beliczkynek, ő a kimozduló hálóőr mellett az üres kapuba gurított (6-0).

A 75. percben Magasföldi 19 méteres, erős lövését mentették szögletre a vendégek. Présinger sarokrúgása után Graszl emelkedett a legmagasabbra, és a jobb felsőbe fejelt (7-0). A nyolcvanadik percben egy kipattanó labdára Cseri lecsapott, és közelről a kapus fölött a kapuba lőtt (8-0).

Az első félidőben még jól tartotta magát a harmadosztályú Monor, amit mutat a félidei 2-0-s eredmény is. Azonban ekkor is végig a hazaiak uralták a játékot, már az ötödik percben nagy helyzetbe kerültek, akkor a Molnár, Szegi, Kovács összjáték végén utóbbi 13 méterről valamivel a kapu fölé lőtt.

Az első gólt követően is sorra adódtak a lehetőségek a Gyirmót előtt, Kovács próbálkozását a 18. percben védte a kapus, ahogy kicsivel később Molnár – finom cselek után eleresztett – lövését is. Majd két veszélyes beadást nem sikerült gólra váltaniuk a győrieknek.

A 29. percben volt az első veszélyes monori támadás, de azt Deli hatástalanította, és az ellentámadásból már a hazaiak veszélyeztettek, igaz eredménytelenül. Majd Fejes, Tóth, Paku összjáték után utóbbi lövését blokkolták a védők. A második találat után Fejes passzából Kovács próbált akrobatikus mozdulattal gólt elérni.

A második félidő legelején Beliczky lövését még bravúrral, lábbal mentette Trepák, de ezután már ő is tehetetlen volt. Az 55. percben egy ellentámadással kísérleteztek a vendégek, Villányi ugratta ki Wágnert, de Kalmár remekül mozdult ki kapujából, és a tizenhatoson kívül mellel hárított. Három perc múlva megint a Gyirmót veszélyeztetett: Nagy jobb oldali beadását Présinger engedte el középen Magasföldinek, ezzel a védőket megzavarva, a házi gólkirály pedig egy centikkel lőtt a jobb kapufa mellé.

Újabb három perccel később Oross beadásából kísérletezett Magasföldi, centik hiányoztak a gólhoz, majd Présinger szabadrúgását Oross veszélyesen csúsztatta kapura, de Trepák odaért. A mérkőzés vége felé aztán sikerült még négy alkalommal betalálnia a házigazdának. A gólok között próbálkozott még Magasföldi és Cseri is egy-egy életerős lövéssel. A végén Andorka próbált gólt fejelni, de Trepák kapus ismét bravúrral hárított – tudósított a Gyirmót FC honlapja.

Olvasói sztorik