Hírek

Mindenki kap a speciális szótárból

Kiváló kezdeményezés: a HLSZ ösztönözni kívánja a fiatal labdarúgók angol-nyelvtanulását.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Januárban és februárban legalább hatszáz – U16-os és U18-as korosztályú – labdarúgó részvételével zajlik a minden évben megrendezésre kerülő Groupama-HLSZ Utánpótlás Torna. Az országszerte zajló rendezvényen összesen harminc csapat küzdhet meg a díjakért.

Az előző évekhez képest újdonság, hogy a Hivatásos Labdarúgók Szervezete nem csak játéklehetőséggel kívánja a fiatalok fejlődését elősegíteni. Deák Bálint szerkesztésében – az Adidas, a FIFPro és a Vasas Akadémia támogatásával – igényes, 44 oldalas, strapabíró papírra nyomott szótárat készítettünk, ami a Focizz és tanulj angolul címet viseli.

A kézikönyv gyakorlatilag teljes körűen lefedi a labdarúgás világában ismert és a nemzetközi relációban elengedhetetlenül fontos szavakat, kifejezéseket. A játékosok felszereléseitől a testrészek (kéz, láb, fej, stb.), a taktikai elemek, a játéktér elemei és a különféle rúgásfajták megnevezésén keresztül, egészen a sérülésfajták és a munkaszerződésekben használatos szakszavak fordításáig minden megtalálható a kiadványban.

A kézikönyvet minden olyan játékos ajándékba megkapja, aki az utánpótlás-tornánkon érdekelt együttesek egyikében futballozik – írja a HLSZ honlapja.

Olvasói sztorik