Hírek

Itthon játszik az U17-válogatott

Az UEFA svájci székhelyén elkészítették az elitkör sorsolását, valamint a jövő őszi Európa-bajnoki selejtezők csoportbeosztását.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Belvon Attila vezette magyar U17-válogatott a horvátok mögött a második helyen jutott tovább Európa-bajnoki selejtezőcsoportjából, és a harmadik kalapból várhatta a tavaszi elitkör beosztását. A sorsoláson a mieink a cseh, a bosnyák és a skót korosztályos együttest kapták ellenfélként, továbbjutási esélyeiket növeli, hogy Magyarország ad otthont a tornának március 20-25. között. Az UEFA jövőre már 16 csapattal rendezi meg az U17-es kontinenstornát, így a nyolc csoportból az összes első mellett a hét legjobb második is kvalifikálja magát.

– Úgy gondolom, hogy elégedettek lehetünk a sorsolással, kerülhettünk volna nehezebb négyesbe is – mondta az MLSZ honlapján Belvon Attila. – Komoly koncepcióval, jó felkészüléssel, az ellenfelek hatékony feltérképezésével megvan a lehetőség a bulgáriai Európa-bajnokságra való kijutásra. Ez persze nem lesz könnyű, a skót és a cseh utánpótlásfutball rendkívül erős, és biztos vagyok benne, hogy a bosnyákok is kiváló csapattal érkeznek majd. Első lépésben szeretnénk minden ellenfelünkről megszerezni a legfontosabb információkat, amely alapján elkezdhetjük a felkészülést a tornára. Pozitívum, hogy elnyertük a rendezés jogát, a hazai pálya előnye sokat jelenthet majd a mérkőzéseken.

Svájcban elkészítették a jövő őszi Európa-bajnoki selejtezőtornák sorsolását is. Az 1999-es korosztály október 24-29. között hazai rendezésű tornán méri össze tudását a grúz, a román és a szlovák válogatottal, míg az 1997-es korosztály szeptember 18-23. között Horvátországba utazik, ahol a házigazdák, a montenegróiak és a kazahok ellen meccsel a továbbjutásért.

Olvasói sztorik