Hírek

Románia: mégsem Lucescu lesz Piturca utódja a válogatottnál

Ukrán klubja, a Sahtar Donyeck nem egyezett bele, hogy párhuzamosan végezze a két munkát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mégsem Mircea Lucescu, a Sahtar Doneck vezetőedzője váltja a román válogatott szövetségi kapitányi posztjáról múlt csütörtökön távozó Victor Piturcát, az ukrán klub ugyanis nem egyezett bele abba, hogy a szakember párhuzamosan végezze a két munkát.

– Tárgyaltam Razvan Burleanuval, a román szövetség elnökével, és elmondtam neki, hogy Mircea Lucescu nem végezheti egyszerre a két munkát. A szezon végéig szerződés köti a Sahtarhoz, és itt marad – idézte a román média pénteken Szerhij Palkint, az ukrán egyesület vezetőjét.

A román Gazeta Sporturilor című sportlap kedden azt írta, a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) elviekben már megállapodott a 69 éves trénerrel, aki azzal a feltétellel vállalta volna a megbízatást, hogy a mostani idény végéig még az ukrán csapatot is irányítja.

Lucescu 1981 és 1986 között vezette már a román válogatottat, 58 mérkőzésen ült a kispadon. Utána román, olasz és török klubcsapatokat készített fel, majd Ukrajnába szerződött, ahol már tíz éve irányítja a Sahtar Donecket, amellyel 2009-ben UEFA Kupát nyert. Edzői teljesítményéért a Románia Csillaga érdemrend lovagi fokozatát is megkapta.

Victor Piturca távozása után egy nappal, múlt pénteken a szaúd-arábiai al-Ittihadhoz szerződött vezetőedzőnek. A román médiában felvetődött, hogy ideiglenesen a volt szövetségi kapitány, jelenlegi szövetségi technikai igazgató Anghel Iordanescu veheti át a válogatott irányítását – írja az MTI.

Olvasói sztorik