Nemzetközi foci

Román edzőt akarnak a románok

Az arab világba távozó Victor Piturcát az arab világból érkező honfitársa válthatja a válogatottnál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) elsősorban román szövetségi kapitányt akar kinevezni a labdarúgó válogatott élére – jelentette ki pénteken Razvan Burleanu, a szövetség elnöke.

Burleanu a csütörtökön távozó Victor Piturca volt szövetségi kapitánnyal együtt tartott közös sajtótájékoztatót. Megerősítették, hogy Piturca szerződését közös megegyezéssel bontották fel, és a feltételekről már a Magyarország ellen 1-1-re végződött, bukaresti Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés előtt megállapodtak. Piturca a szaúdi al-Ittihad Dzsidda együtteséhez írt alá.

Az elnök elmondta, tervei szerint a jövő hét végéig bejelenti az új szövetségi kapitány nevét. Mint mondta, jelenleg tárgyalásokat folytatnak, és annyit árult el, hogy elsősorban olyan román edzővel akarnak megállapodni, akinek Romániában és külföldön egyaránt eredményei voltak. Arra a kérdésre nem válaszolt, hogy az illető jelenleg Romániában vagy külföldön dolgozik.

A román média korábban Cosmin Contra (Getafe), Dan Petrescu (al-Arabi), Cosmin Olaroiu (al-Ahli), Bölöni László (al-Kor), Laurentiu Reghecampf (al-Hilal) nevét emlegette Piturca lehetséges utódjaként.

Olvasói sztorik