Hírek

Vécsei készen áll a Serie A-ra

A kispestiek nemzetközi igazgatója visszautasította a középpályás német és osztrák ajánlatait.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Exkluzív interjútadott a lalaziosiamonoi.it oldalnak a Bp. Honvéd nemzetközi igazgatója, Fabio Cordella, aki a kispestiek legkelendőbb fiatal játékosáról, Vécsei Bálintról beszélt. A 21 éves középpályás korábban a török Galatasaray és az olasz Juventus csapatánál is eltöltött néhány napot, idén pedig a felnőtt válogatottban is bemutatkozott.

Cordella most elmondta, hogy a Lazio és a Juventus részéről jelenleg is nagyon erős az érdeklődés a fiatal magyar iránt, akinek a szerződése csak 2016-ban jár le, de addig sem kérnek érte millió eurós nagyságrendű összeget. A klubvezető felidézte, hogy Roberto Mancini szerette volna a Galatához vinni télen, de ez adminisztratív okok, a külföldi státusza miatt nem sikerült.

– Ő egy kicsit különleges játékos, mert nincs meghatározott szerepe. Prandelli látta őt játszani néhány nappal ezelőtt, és el volt ragadtatva a tulajdonságaitól. Alig több mint húsz éves, de az ereje és a tapasztalata olyan, mint azoknak a játékosoknak, akik már öt szezont lehúztak a Serie A-ban. Amikor Cesare látta, középpályást játszott, de korábban játékmesterként is szerepelt, Marco Rossi pedig szélsőként számított rá – magyarázta Fabio Cordella. – Technikás, jól ugrik, fordulékony, erősen lő, és távolról is jól céloz, fizikailag nagyszerű a testfelépítése. Minden szempontból készen áll, megérett, hogy a Serie A-ban játsszon.

A nemzetközi igazgató szerint Vécsei Bálintot sok klub szeretné leigazolni, ezért szinte lehetetlen, hogy Budapesten tartsák. A Juventus a következő két évben teszi meg ajánlatát, már többször tárgyalt velük. Cordella mindenképp azt szeretné, ha a fiatal játékos az olasz bajnokságban folytatná, ezért osztrák és német ajánlatokat már visszautasított.

Olvasói sztorik