Hírek

Mátyus János bizakodó

A Lombard FC vezetőedzője a legtöbb igazolásukra kezdőként számítana a következő szezonban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Lombard Pápa újdonsült vezetőedzőjének, Mátyus Jánosnak gyakorlatilag egy teljesen új csapatatot kell összeraknia a következő szezonra. Játékosok mentek és jöttek szép számmal a klubnál. Az elmúlt hetekben kilenc labdarúgónak sikerült meggyőznie a szakmai stábot – a kapusposzt kivételével minden pozícióba kerestek és keresnek játékosokat. A szakvezető szerint jó úton halad a keret megerősítése, ám ez nem jelenti azt, hogy ne terveznének további igazolásokat.

– A huszonnégy éves brazil Bernardo Frizoni bal lábas, kreatív játékos, a szélen és középen is tud játszani, nagyon fontos szerepet szánok neki a bajnokságban, nemcsak azért, mert kevés ballábas labdarúgóval rendelkezünk – mondta Mátyus János a papa-ma.hu-nak. – Szintén Zalaegerszegről érkezett hozzánk a 31 éves szerb védő, Milan Bogunovics. Nagy tapasztalattal rendelkezik a százkilencven centiméter magas bekk, agresszív, kemény játékos, mindenképp a kezdőcsapatban számolok vele. Faggyas Milán fiatal, kreatív, tehetséges labdarúgó, azt szeretném, ha Kenesei Krisztián mögött, vele összejátszva gólra törő, pörgős játékot mutatna. Benkő Krisztián Svédországból szerződik hozzánk, egyelőre kiegészítő szerepet szánok neki, biztos vagyok benne, hogy fiatal kora ellenére hasznunkra lesz.

Az igazolások mellett kölcsönjátékosok is érkeztek a csapathoz:

– A Ferencvárostól kölcsönben folytatja nálunk a 19 éves Csilus Tamás úgy érzem, lassan készen áll arra, hogy első osztályban futballozzon, jelen pillanatban rá is csereként számítok, de szerintem ki fogja követelni magának a kezdőcsapatba kerülést – folytatta Mátyus. – A tapasztalt szlovák középpályás, Márian Sluka is készen áll a bevetésre, nagyon agresszív, sok labdát szerez, nagyon számítok rá. Waltner Róbertet nem kell senkinek bemutatni, százhúsznál is több gólt lőtt az első osztályban, Kenesei Krisztián alternatívájaként mindenképpen számolok vele, véleményem szerint jól kiegészíthetik egymást. Nem szabad megfeledkeznünk a visszatérő Vadims Zulevsről sem, akinek gyorsasága miatt a jobb oldali futó szerepét szánom – Vadims nagyon jó hozzáállású, profi játékos, komolyan számítok rá.

Olvasói sztorik