Hírek

Nemzetközi tornát rendez a Ferencváros

Péntektől vasárnapig a Fradi rangos nemzetközi női tornát rendez Women's Soccer Cup néven.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az esemény szerdai sajtótájékoztatóján kiderült, hogy a bajnoki bronzérmes zöld-fehéreken kívül még az ezüstérmes Astra képviseli a magyarokat a hatcsapatos viadalon, emellett két osztrák együttes, a Neulengbach és a St. Pölten vesz részt a tornán, illetve a cseh Slavia Praha és a szlovén Pomurje.

– A két legerősebb csapattal, a Bajnokok Ligájában negyeddöntős Neulengbachhal és a prágaiakkal kerültünk azonos csoportba, de ez jó, mert ha van lehetőségünk megküzdeni ilyen riválisokkal, akkor annak örülni kell. Tanulni akarunk a jobbaktól – jelentette ki Dörnyei Balázs, a Ferencváros női csapatának vezetőedzője.

A tréner kifejtette, hogy hároméves munka gyümölcse a Magyar Kupában ezüstérmes csapat, amely az NB II-ből indult, most pedig úgy vitézkedik az élvonalban, hogy bár papíron felnőtt, de az átlagéletkora még mindig húsz év alatti, igaz, most már több a 18 év feletti játékosa, mint az alatti.

Dörnyei elmondta, hogy idén már szeretnék megszerezni a magyar bajnoki címet és a Magyar Kupát, három éven belül pedig nemzetközi sikerekre pályáznak. Elárulta, játékosai heteken belül profi státuszba kerülnek, ezáltal a női labdarúgást tekintve hazai riválisai előtt jár a klub.

A torna programja

Péntek

A-csoport: Ferencváros – Slavia Praha (cseh), Népliget, 16.30

B-csoport: St. Pölten (osztrák) – Pomurje (szlovén), Vecsés, 16.30

Szombat

A-csoport: Ferencváros–Neulengbach (osztrák), Népliget, 10 óra

B-csoport: Astra – St. Pölten, MALÉV-pálya, 10.30

A-csoport: Slavia Praha – Neulengbach, Vecsés, 16 óra

B-csoport: Astra–Pomurje, Népliget, 16 óra

Vasárnap

Az 5. helyért, Népliget, 11 óra

A 3. helyért, Vecsés, 13 óra

Döntő, Vecsés, 15 óra

Olvasói sztorik