NB I

MTK-címvédés a kupában

A tavalyi győztes kék-fehérek 4-3-ra nyertek a Magyar Kupa döntőjében a Ferencváros ellen.

Kapcsolódó cikkek

Magyar Kupa, nők, döntő
Ferencvárosi TC – MTK Hungária 3-4 (1-3)
Diósgyőr. Játékvezető: Gaál Gy.
FTC: Németh J. – Nagypál, Vőfély, Rudán (Madarassy, 64.), Szabó D. (Szabó V., 61.) – Fenyvesi, Bognár E. – Mosdóczi, Zeller, Kaján – Oliveira (Diószegi, 75.). Edző: Dörnyei Balázs
MTK: Szőcs – Szabó Zs., Demeter, Gál T., Tell (Vesszős, 69.) – Hummel-Smuczer, Papp D., Csányi D. (Palkovics, a szünetben), Pádár – Nagy L., Méry (Nagy A., 90.). Edző: Medgyes Péter
Gólszerzők: Kaján (16., 76., 85.), illetve Nagy L. (21., 34.), Pádár (42.), Hummel-Smuczer (72.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A roppant alacsony átlagéletkorú Fradi női csapata már azzal is hatalmas bravúrt hajtott végre, hogy bejutott a Magyar Kupa döntőjébe, amelyet a férfi Ligakupa fináléja előtt rendeztek, Diósgyőrben. A Fradinak nem volt könnyű dolga, hiszen a jelenleg legerősebb magyar együttes, az MTK volt az ellenfele.

Az FTC küldöttsége már kedden elutaztak, a délután folyamán Egerben edzettek egyet, majd a városban töltötték az estét.

A hetedik percben Nagy Lilla kissé jobbról, húsz méterről megeresztett kísérlete a kapufa mellett suhant el. A 14. percben ismét az MTK került helyzetbe, amikor egy védelmi megingást követően Méry Rita vezette ziccerben a labdát Németh Júliára, de a kapu mellé gurított. Két perccel később megszerezte a vezetést a Fradi: Bognár Enikő remekül indította Kaján Zsanettet, aki bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, majd elegánsan kicselezte a kapust és a hálóba gurított (1-0).

A 21. percben máris egyenlített az MTK: a tizenhatos előtt Pádár sarkazta hátra a labdát, Nagy Lilla pedig a kapu bal oldalába tekert (1-1). Három perccel később Mosdóczit ugratták ki remekül, ő 17 méterről a kapufára rúgta a labdát. A 26. percben Nagy Lilla lépett ki ziccerben, de Németh a kapujából kirohanva, a tizenhatoson kívül menteni tudott. A labda a kezén pattant meg, nagy játékvezetői hiba volt, hogy nem kapott piros lapot. Az első félóra végén Mosdóczi adott hajszálpontos, félmagas keresztlabdát a brazil Oliveirának, aki az oldalhálóba lőtt.

Megfordította az állást az MTK: Nagy Lilla lépett ki teljesen tisztán egy hosszú indítást követően, majd ziccerben az esélytelen Németh kapujába gurított (1-2). Csakhamar ismét az MTK alakított ki ziccert, de Nagy Lilla lövését Németh Júlia ezúttal bravúrral mentette. A ferencvárosiak képtelenek voltak tartani a kék-fehérek villámgyors szélsőjét. Egy labdavesztést követően újabb gólt lőtt az MTK a szünet előtt: Méry szerzett labdát, majd kiugratta Pádárt, aki rutinosan a hálóba helyezett (1-3).

A fordulás után ismét Nagy Lilla került helyzetbe, de ezúttal nem találta el jól a labdát, így Németh könnyedén hárított. Nem sokkal később Némethnek kellett a kapuját elhagyva lábbal mentenie Pádár elől egy rövid hazaadást követően. A második félidőben eleinte csak az MTK tudott veszélyes támadást kialakítani, de ferencvárosiak is hatalmasat küzdöttek mezőnyben. A hatvanadik perctől kezdve átvette az irányítást a Fradi, amely a következő tíz percet ellenfele térfelén töltötte, de igazi helyzetet nem tudott kidolgozni.

A 72. percben alighanem minden eldőlt, miután egy laposan visszatett labdát Hummel-Smuczer a hálóba passzolt (1-4). Négy perccel később Kaján Zsanett nemes egyszerűséggel szögletből az MTK hálójába tekerte a labdát (2-4)! A nyolcvanadik percben Mosdóczi lőtt 19 méterről a kapu fölé, majd két perccel később Diószegi ugyanígy tett egy szögletet követően. A hajrában Zeller tizenhatoson belül megeresztett lövését blokkolták, így a labda Kaján elé került, aki higgadtan a kapuba gurított (3-4) – tudósított a Fradi.hu.

Hatalmas szívvel játszott a Fradi, a címvédő MTK 11 emberrel védekezett, de több gól már nem született, így 4-3 lett a vége. A vereség ellenére az FTC csapata minden dicséretet megérdemel. Az MTK női csapata fennállása negyedik kupagyőzelmét ünnepelhette, és pénzdíj gyanánt kétmillió forinttal gazdagodott.

Olvasói sztorik