Hírek

Dupla főpróba az üzbégek ellen

Kedden és pénteken is pályára lép Telkiben a hazai Európa-bajnokságra készülő U19-válogatott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szűk két hét múlva kezdődő, hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő U19-válogatott lassan a felkészülés finisébe ér: ezen a héten játssza utolsó két mérkőzését az osztrákok elleni, július 19-i nyitány előtt.

Az ellenfél az üzbég válogatott lesz, a keddi és a pénteki mérkőzés egyaránt 19 órakor kezdődik, a Sport TV élő közvetítése mellett. A magyar csapat idén hét hivatalos nemzetközi felkészülési mérkőzést játszott, mindegyiket megnyerte, és az üzbégek ellen természetesen szeretné megőrizni a hibátlan mérleget. Ennél is fontosabb azonban, hogy a héten húszfősre szűkíti keretét a szakmai stáb, és a főpróbákon nyújtott teljesítmény nagyban meghatározhatja a döntést, vagyis a jó eredményen kívül a saját kerettagságukért is futballoznak a játékosok.

– Mindenképpen hasznosnak tartom, hogy két meccset még játszhatunk a torna kezdetéig, még akkor is, ha így az ellenfelek is megnézhetnek bennünket és jobban felkészülhetnek a játékunkból – mondta az MLSZ honlapján Mészöly Géza szövetségi edző. – Azt szeretném, ha a játékosaim keményen odatennék magukat mindkét meccsen, nem fogunk finomkodni vagy spórolni az erőnkkel, agresszívan kell futballoznunk, a maximumot kihozva magunkból, mintha már egy Európa-bajnoki mérkőzést játszanánk. Szeretnék mindenkinek játéklehetőséget adni, már csak azért is, mert van még néhány kérdőjel a keret összetételét illetően, és most megnézhetjük, hogy jelenleg ki milyen teljesítményre képes tétmeccs-szituációban. A játékosok jól tudják, ez lesz az utolsó lehetőségük arra, hogy megmutassák, helyük van a keretben, ami természetesen plusz motivációt jelent mindenki számára.

Az U19-es válogatott jelenlegi kerete

Kapusok: Székely György (1860 München, német), Hrabina Alex (Nyíregyháza), Leindler Domonkos (Szolnok)

Védők: Talabér Attila (MTK), Lorentz Márton (Puskás Akadémia), Asztalos Dávid (MTK), Bobál Dávid (Honvéd), Lenzsér Bence (Győri ETO FC), Tamás Krisztián (AC Milan, olasz), Forgács Dávid (Atalanta, olasz)

Középpályások: Nagy Dominik (FTC), Németh Márió (Szombathelyi Haladás), Mervó Bence (Győri ETO), Kalmár Zsolt (Győri ETO), Medgyes Zoltán (Szombathelyi Haladás), Csábi Mihály (Honvéd), Zsótér Donát (Videoton)

Támadók: Farkas Zoltán (Győri ETO), Kővári Róbert (Pécs), Bobál Gergely (Honvéd), Balogh Norbert (Debrecen), Vida Kristopher (De Graafschap, holland), Tóth László (Puskás Akadémia), Varga Szabolcs (Heerenveen, holland)

Olvasói sztorik