Hírek

Az interneten árulják a Stadler-stadiont

Apróhirdetésben, mindössze 220 millió forint + ÁFA-ért kínálják eladásra az egykori futballbirodalmat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Miközben az országban milliárdos nagyságrendű összegeket fordítanak egy-egy stadion felépítésére, az akasztói létesítményt klubházzal, szállodával együtt első hallásra nevetséges összegért, 220 millió + ÁFA-ért meg lehet szerezni – írja a Blikk, és valóban: a közönséges apróhirdetés az ingatlan.com oldalon, és a kecskeméti Coner Ingatlancsoport honlapján is megtalálható.

A hirdetés szövege szerint az 5,7 hektáros területen 1995-ben épült a sportlétesítmény a kiszolgálóegységekkel, étteremmel, szállodával, parkolóval. A stadiont az egykori élvonalbeli focicsapat tulajdonosa, a juhászból dúsgazdag üzletemberré váló Stadler József hozta létre a 3300 fős Akasztón. 1995 és 1998 között ott játszott a Stadler FC, majd az agárdi Gázszer FC kölcsönözte ki.

A tulajdonos 1998-ban összesen kétmilliárd forint értékű csalás, adócsalás, jogosulatlanul igénybe vett exporttámogatás és fiktív számlák elszámolásának gyanújával őrizetbe került, később börtönbüntetést kapott. Először 2005-ben szabadult, majd 2011-ben ismét elítélték 4 év 10 hónapra adócsalás és magánokirat-hamisítás miatt. A büntetőper kezdetén, 1999-ben vásárolta meg Stadler 700 milliós adósságát a kecskeméti Credit-Holding Kft., ez a felszámolócég azóta próbálja eladni a stadiont: 2009-ben 350 millió volt az irányár, most beérnék 220-szal is, mert kevés az érdeklődő. A stadionnal kapcsolatban csak a parlagfű- és gyomirtást végeztették el, illetve riasztóberendezéssel biztosítják a terület védelmét, ez nem jelent többet évente egy-kétmillió forintos kiadásnál.

A kecskeméti Coner Ingatlancsoport munkatársa a napilap érdeklődésére elmondta, hogy a területhez képest az ár valóban alacsony, de nem elég a tisztasági festés, alapos felújításra lesz szükség. Eddig csak egy komolynak tűnő érdeklődő volt, aki utánpótlásközpontot hozott volna létre a területen, de nem született megállapodás.

Olvasói sztorik