Hírek

Újra Stadler a neve egy csapatnak

Új névadó szponzort jelentettek be Szolnokon.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Névadó szponzori megállapodást kötött szerdán a vasútigép-gyártó a Stadler Rail Csoport, és az NB II-ben szereplő Szolnoki MÁV FC.

Dunai Zoltán országigazgató a cég szolnoki telephelyén szerdán aláírt szerződés alkalmával elmondta, az éves szinten százmilliós nagyságrendet meghaladó szerződést a felek négy évre kötötték, s nemcsak a felnőtt labdarúgócsapat, hanem az utánpótlás egyesület támogatását is jelenti. A kontraktust évenként hosszabbítják meg.

A megállapodás értelmében a szerződés ideje alatti a bajnoki szezonokban a felnőtt csapat Szolnoki MÁV-Stadler Rail FC, míg az utánpótlás csapat Szolnoki MÁV-Stadler Rail Utánpótlás FC néven indul.

Dunai Zoltán kiemelte: a Stadler célja a szerződéssel az, hogy a szolnoki labdarúgás a néhány évvel ezelőtti sikerekhez hasonlóan ismét a hazai élvonalhoz tartozzon, és ott a színvonalas utánpótlásképzés eredményeinek segítségével stabil helyet harcolhasson ki magának.

Az országigazgató tájékoztatása szerint a svájci székhelyű Stadler cég már ismert szponzora a Zürich Lions jégkorongcsapatának, és támogatója lesz az idei, Minszkben sorra kerülő jégkorong-világbajnokságnak. Magyarországon az MTK-Hungária női labdarúgócsapatát szponzorálja oly módon, hogy nyolc játékosát ösztöndíj-program keretében támogatja.

Földi Sándor, a MÁV FC ügyvezetője elmondta, hogy a pénzt elsősorban az utánpótlás vonalra és döntően infrastrukturális fejlesztésekre fordítják.

Olvasói sztorik