Hírek

Film készült Czibor Zoltánról

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A 24. Mediawave Film és Zenei Együttléten mutatják be Kocsis Tibor Magyarok a Barcáért című dokumentumfilmjét. A rendezvényen egy kispályás focimérkőzéssel is megemlékeznek a komáromi származású Czibor Zoltánról.

A Magyarok a Barcáért című dokumentumfilmet május 3-án vetítik az Erődben. A film a katalán sztárcsapat történetében jelentős szerepet betöltő magyar futballisták pályafutását mutatja be. A Barcelona mai sikereinek megalapozásában olyan kiváló magyar játékosoknak is kulcsszerepe volt, mint a „gólgyáros” Kubalának, vagy az „aranyfejű” Kocsisnak.

A Magyar Mecenatúra Program, az MLSZ és a Vasas Kubala Akadémia támogatásával létrejött dokumentumfilmmel a komáromiaknak is szeretnének kedveskedni az alkotók és a szervezők, ugyanis a film egyik főszereplője a város híres futballistája, a „rongylábú” Czibor Zoltán, akit Spanyolországban csak „az őrült bohóc” néven emlegettek, és aki az 50-es évek végén a katalán közönség kedvencévé vált.

A dokumentumfilmet, amelyet május 22-től a mozikban is meg lehet tekinteni, május 3-án 14 órától vetítik a Monostori Erődben – írja a kemma.hu.

Olvasói sztorik