Hírek

33 diplomást avattak Telkiben

Ünnepélyes diplomaátadót tartottak; Hajnal, Lisztes, Szabics, Szélesi és Tököli is edző lett.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

22 szakember Elite Youth A-licencet vehetett át, 11 fiatal edző pedig A-licencet kapott. Mindkét tanfolyam hallgatói úttörőnek mondhatják magukat, hiszen az MLSZ edzőképző központja első alkalommal osztotta ki az UEFA legújabb, utánpótlásképzésre specializálódó vezető szakembereknek létrehozott Elite Youth A-diplomáját, és ugyancsak az európai szövetség új programjaként indult el tavaly a korábbi válogatott labdarúgók számára meghirdetett UEFA B+A licences képzés, amelyen 11 volt és jelenlegi labdarúgó vett részt – írja a szövetség honlapja.

Az átadó előtt Szalai László, az edzőképző központ igazgatója és Berzi Sándor MLSZ-alelnök köszöntötte a megjelent edzőket. Szalai László kiemelte: az Elite Youth A-diplomával rendelkező szakemberekre komoly szerep hárul a jövőben, hiszen több éves tudásukat, tapasztalatukat, valamint a tanfolyamon megszerzett ismereteket felhasználva a következő generációk képzése múlik a munkájukon.

A fiatalabb, A-licencet szerző szakemberekhez szólva Szalai László úgy fogalmazott: rögös úton indultak el ezzel a tanfolyammal, van már egy alaptudásuk az edzői szakmáról, de rengeteg tapasztalatra lesz szükségük ahhoz, hogy a kispadon is hasonlóan sikeresek legyenek, mint labdarúgóként. Egy A-diplomával még senki sem mondhatja magát kész edzőnek, de néhány év alatt el lehet jutni arra a szintre, amit kitűztek maguk elé.

UEFA Elite Youth A-diplomások: Borbély Péter, Botos Antal, Hegedűs Gábor, Herczeg András, Keller József, Korolovszky György, Liszkai Dezső, Mészöly Géza, Mink Olivér, Nagy Mihály, Orlovics Viktor, Osztermajer Gábor, Pisont István, Simon Attila, Szabó György, Szalai László, Szepessy László, ifj. Tajti József, Tamási Zsolt, Török László, Tuboly Frigyes, Vojtekovszki Csaba

UEFA A-diplomások: Fehér Csaba, Hajnal Tamás, Király Gábor, Kovács Zoltán, Lendvai Miklós, Limperger Zsolt, Lisztes Krisztián, Lőw Zsolt, Szabics Imre, Szélesi Zoltán, Tököli Attila

Olvasói sztorik