Hírek

Csapatnyi légiós érkezett a Rákóczihoz

Jelentős afrikai kontingens segítségével, anyagi gondoktól sem mentesen próbálnak bennmaradni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB I-es tagság megőrzése érdekében igencsak átalakult a sereghajtó Kaposvári Rákóczi kerete. A klubházban tartott keddi sajtótájékoztatón Illés János ügyvezető-elnöke névsorolvasást tartott.

– Próbáltunk a magyar élvonalban már szerepet vállaló játékosokat igazolni, de ők a majdnem lehetetlen kategóriába tartoznak. Célfeladatot kell megoldanunk, s a szakmai stáb döntése alapján igazoltuk ezeket a játékosokat – idézi a sonline.hu Illés Jánost. – Sokan úgy vélik, hogy lényeges változás történt az anyagi helyzetünkben, de alapvetően nem változott a költségvetésünk, hanem átcsoportosítások történtek. Az önkormányzat nélkül lehetetlen lenne a klub létezése. Az ősz végén és télen is segítettek, s minden támogatást megadtak. Selymes Tibornak köszönhetően pedig lényegesen kevesebb bérért vállaltak nálunk feladatot játékosok, annak reményében, hogy egy jó teljesítménnyel felértékelődnek. A klub anyagi helyzete összességében nem megnyugtató, talán soha nem volt az. Vannak tartozásaink, de a tavaszi működéshez szükséges feltételeket meg tudjuk oldani az önkormányzat segítségével.

Selymes Tibor szerint olyan rutinos labdarúgókat hoztak, akik a magyarnál erősebb bajnokságban már bizonyítottak. A vezetőedző biztos benne, hogy meg tudják oldani a rájuk váró feladatot.

Antal Botond: 22 éves kapus, korábban Kecskeméten és Újpesten játszott, illetve négy évet töltött Angliában; nyártól a Diósgyőr játékosa lesz.

Szafet Jahics: 27 éves szlovén kapus, korábban Zalaegerszegen, Szerbiában és Görögországban játszott.

Pieter Emanuel Mbemba: 25 éves kongói-belga belsővédő, korábban megfordult Hollandiában, Törökországban, Bulgáriában, Izraelben és Cipruson is.

Issaga Diallo: 27 éves szenegáli-francia belsővédő, korábban megfordult Svájcban is.

Lebbihi Badis: 24 éves algériai-francia belsővédő, előzőleg Belgiumban is futballozott.

Landry Mulemo: 27 éves kongói-belga balhátvéd, korábban játszott Törökországban és Izraelben is; szerepel a kongói válogatottban.

Guy Roger Toindouba: 25 éves gaboni-kameruni védekező középpályás, korábban Líbiában, Tunéziában, Törökországban és Norvégiában is szerepelt.

Dragos Firtulescu: 24 éves román támadó középpályás, korábban megfordult Cipruson.

Andrei Florean: 21 éves román támadó középpályás

Armand Ken Ella: 21 éves kameruni csatár, az FC Barcelona nevelése, aki Ukrajnából érkezett.

Tarmo Kink: 28 éves észt válogatott csatár, korábban a Győri ETO játékosa volt, illetve megfordult Angliában, Oroszországban, Ukrajnában és Olaszországban is.

A tervek szerint a zambiai válogatott Fwayo Tembo is Kaposváron folytathatja pályafutását. Ő egy 24 éves csatár, aki Svájcban és Romániában is focizott már.

Olvasói sztorik