Hírek

Négy gólt lőtt a Nyíregyháza

Az NB II-ben listavezető Spartacus 4-0-ra győzött a harmadosztályú Cigánd ellen.

Kapcsolódó cikkek

Felkészülési mérkőzés
Nyíregyháza Spartacus – Cigánd SE 4-0 (2-0)
Nyíregyháza. Játékvezető: Karakó
Nyíregyháza: Balogh J. (Ovszijenko) – Polényi (Szokol), Rubus, Gengeliczki, Jánvári (Törtei), Pákolicz (Reznek), Ulvicki (Huszák), Sándor I. (Patály), Kákonyi, Rezes, Molnár (Szilágyi). Edző: Lucsánszky Tamás
Gólszerzők: Rezes (40., 42.), Sándor I. (tizenegyesből 63.), Huszák (90.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szlovák FK Bodva Moldava csapatával játszott volna szerdán a Nyíregyháza, de a nagy havazás miatt nem vállalta az utazást az NB II listavezetője, amely így a harmadosztályú Cigánd SE-vel találkozott. Szállingózó hóesésben, nulla fok körüli hőmérsékletben kezdték az edzőmeccset a csapatok a nyíregyháza-örökösföldi műfüves pályán.

A 13. percben egy hazai beadás után Molnár gurított a hálóba, de már lesen volt, ezért a bíró érvénytelenítette a találatot. Az első negyedórában kiegyenlített volt a játék. A huszadik percben Pop készítette le a labdát Baksának, aki 16 méterről laposan lőtt, kísérlete nem sokkal ment a kapu mellé. A 37. percben Pákolicz begyalogolt a tizenhatoson belülre, de emelését az utolsó pillanatban lehalászta Bákonyi kapus.

A negyvenedik percben Rezes László kapott remek labdát a cigándi tizenhatoson belül, és mintegy 12 méterről kilőtte a hosszú sarkot (1-0). Két perccel később Pákolicz a vendég tizenhatoson belül a jobb helyzetben lévő Rezeshez passzolt, aki elgurította a labdát Bákonyi mellett, így a Debrecenből igazolt játékos rövid időn belül második gólját szerezte (2-0).

A szünet után egy nyíregyházi szögletet követően szabálytalanságot látott a játékvezető, és büntetőt ítélt, de Huszák lövését Sánta hárította. A 61. percben Sipos szabálytalankodott Szilágyival szemben, újabb büntetőhöz jutott a házigazda, ezt Sándor István magabiztosan a kapuba rúgta (3-0). A 72. percben Gengeliczki nagyot hibázott saját tizenhatosán belül, Lakatos lecsapott a labdára, a jobb helyzetben lévő Nagy Tamáshoz passzolt, de Gengeliczki javította a hibáját, és becsúszva szögletre mentett.

A hajrában már nem siettette a játékot a nyíregyházi játékosok, megpróbálták maguknál tartani a labdát a félpályán. A lefújás előtt Kákonyi kapott nagyszerű labdát a cigándi tizenhatoson belül, remekül passzolt a hosszú oldalon üresen érkező Huszák Tamás elé, aki nyolc méterről a kapuba gurított (4-0) – tudósított a Cigánd SE honlapja.

Olvasói sztorik