Hírek

Mi folyik a KTE-nél? Rajczi kipakolt!

Nem volt fizetés a klubnál, ezért albérletre és ételre kértek kölcsön a játékosok.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mint beszámoltunk róla, a Kecskemétről távozó Rajczi Péter fél évre, tehát a szezon végéig aláír Mezőkövesden. A rutinos csatár a Magyar Hírlap hasábjain azt mondta, hogy képesnek tartja új csapatát a bennmaradásra. Ezek kívül beszélt a KTE-nél uralkodó áldatlan állapotokról is.

– Egyrészt a tulajdonossal volt nézeteltérésem, másrészt a klub nehéz anyagi helyzete is közrejátszott abban, hogy nem maradtam Kecskeméten – nyilatkozta Rajczi Péter. – Előfordult, hogy az öltözőben valamelyik játékostársam odajött hozzám, és kért ötvenezer forintot kölcsön, mondván, nem tudja fizetni az albérletét, mert a klub tartozik neki. Aztán volt drámaibb eset is, amikor valaki tízezer forintot kért, mert nem volt mit ennie a családjának. Szóvá tettem ezt a tulajdonosnál, kértem, adja el a tulajdonrészét, vagy vegyen be valakit az üzemeltetésbe. Sajnos nem volt vevő az ötletemre, sőt rosszul sült el az egész. Bekő Balázs vezetőedző az egyik edzés után közölte, hogy a tulajdonos azt mondta neki, amíg ő áll a csapat élén, addig Rajczi nem lehet a keretben. Így hát nem volt más választásom, mint távozni. A történtek ellenére amikor szerződést bontottunk, kezet fogtunk és további sok sikert kívántunk egymásnak.

Annak idején Újpestről is konfliktussal távozott, és pereskedés kezdődött. Megegyezés hiányában még mindig zajlik az ügy.

– A szívem szakad meg, hogy én, akinek mindene az Újpest, bíróságon keresem az igazamat. De nem tudok mit tenni. Februárban lesz a harmadik tárgyalás, és legalább még egy év, amíg ítélet születik. Ám most nem ez a legfontosabb, hanem az, hogy Mezőkövesden otthonra találjak – magyarázta Rajczi Péter. – Véber György vezetőedző, és a segítője, Szlezák Zoltán újpesti kötődésű, mondhatnám ős-újpestiek. És mivel évekig én is a liláknál fociztam, jól ismertük egymást. Megkerestek, leültünk beszélgetni, és alig két hét alatt megállapodtunk. Ha minden jól megy, akkor pénteken alá is írom a fél évre szóló szerződést. Az a terv, hogy bent maradjon az NB I-ben a csapat. Képesnek tartom rá a gárdát, amúgy most sem vagyunk kiesőhelyen. Persze tudom, a tizenkettedik helyet nem lesz könnyű megtartani.

Olvasói sztorik