Hírek

Kassai nem mehet Brazíliába

A FIFA döntése értelmében a magyar játékvezetői csapat lemarad a várva várt tornáról.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség kijelölte a nyári, brazíliai világbajnokság játékvezetői keretét. A FIFA 25 bírót és segítőiket, valamint kilenc tartalékbírót és melléjük egy-egy asszisztenst nevezett meg. Európát kilenc trió – egy-egy német, török, svéd, holland, angol, olasz, spanyol, portugál és szerb –, valamint egy norvég tartalék duó képviseli. A kontinens játékvezetői közül három (török, svéd, szerb) képvisel olyan nemzetet, melynek válogatottja nem jutott ki a tornára. A magyar trió nem került be, így Kassai Viktor nem lesz ott a vébén.

Kedden rendezték a FIFA játékvezetői bizottságának ülését Zürichben. A testület közleményéből kiderül, hogy 52 trió közül választotta ki azt a 25-öt, amely utazhat a vébére. Kassai nélkülözése azért is nagyon furcsa, mert az IFFHS őt választotta a harmadik legjobbnak a 2013-as évben. Bár a mai napig emlékezetes az a hibája, amit a tavalyelőtti Európa-bajnokságon követett el – az ukránok meg nem adott gólja Vad II István alapvonali asszisztens figyelmetlensége miatt az angolok elleni meccsen –, azóta ismét nagyon komoly feladatokat kapott a magyar játékvezető a Bajnokok Ligájában és a világbajnoki selejtezősorozatban egyaránt.

Kassai a 2010-es, dél-afrikai világbajnokságon négy, a 2012-es Európa-bajnokságon két meccset vezetett. A 2008-as, pekingi olimpián két mérkőzést kapott, 2011-ben pedig Bajnokok Ligája-döntőt dirigálhatott.

A teljes játékvezetői lista ide kattintva megtekinthető!

– Természetesen a stábommal együtt csalódással értesültünk róla, hogy a FIFA végül nem számol velünk a világbajnokságra utazó szűk keretben, de mint ahogy egy sportoló életében sem kizárólag sikerek szerepelnek, egy játékvezetőnek is el kell tudni fogadnia azt, ha számára kedvezőtlen döntés születik – mondta az MLSZ honlapján Kassai Viktor. – Tudni kell, hogy mivel a FIFA minden kontinensnek lehetőséget ad a játékvezetés terén is, így rendkívül szűkös az Európából a vébére utazók névsora, hatalmas volt a versengés a bekerülésért az európai játékvezetők között, rajtam kívül több nagy névként számon tartott szakember is csalódott lehet a döntést követően. Ettől függetlenül tudomásul veszem a döntést, és továbbra is büszke vagyok az eddig elért eredményeinkre. Köszönöm Erős Gábor és Ring György folyamatos szakmai segítségét, és sportemberként készen állunk arra, hogy a következő idényekben a hazai és nemzetközi szinten is a legmagasabb szinten képviseljük a magyar színeket.

Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke, a szövetség Játékvezetői Bizottságának elnöke megjegyezte, hogy Kassai Viktoron kívül más nagy nevek is áldozatul estek, így például nem lesz ott Wolfgang Stark, Stéphane Lannoy vagy Damir Skomina.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik