Hírek

Januárban folytatódik a bundaügy

A fogadási botrány vezéralakjainak tartott ex-focisták otthon szilveszterezhetnek?

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

December 28-án lejár Kenesei Zoltán és Lázár Mátyás előzetes letartóztatása, így elképzelhető, hogy a fogadási botrány vezéralakjainak tartott ex-focisták otthon szilveszterezhetnek. Persze, a bíróság másként is dönthet – írja a Bors.

Vihar előtti a csend a magyarországi bundaügyben: a nemzetközi bűnszervezethez köthető tizenkét vádlott már januárban bíróság elé áll. Hogy a csoport fejeként emlegetett K. Zoltán és L. Mátyás otthonról vagy a rács mögül érkezik, csak a napokban dől el, hiszen, bár jövő szombaton lejár, az ügyészség indítványozza az előzetes letartóztatásuk meghosszabbítását.

Mint ismert, Keneseit és Lázárt – 21 fogságban töltött hónap után – áprilisban házi őrizetbe helyezték, ám négy hónappal később ismét előzetesbe kerültek, miután a gyanú szerint otthonról is szervezték a fogadási csalásokat. Az ügyészség szerint esetükben most is fennáll a bűnismétlés, illetve a tanúk befolyásolásának, megfélemlítésének veszélye, ezért lenne a rács mögött a helyük, dr. Zamecsnik Tamás ugyanakkor a Borsnak elárulta, bízik benne, hogy enyhítik védence szigorú kényszerintézkedését.

A januári tárgyaláson egyébiránt a korábbi NB I-es labdarúgók és a nemzetközi meccseket elcsaló játékvezetők mellett vádlottként szerepel a szingapúri bundamaffia egyik vezetője, T. S. Eng is, aki bizonyosan nem lesz jelen a Markó utcában, ugyanis szeptemberben elfogta az Interpol.

Nyomkövetőt kapott Strasser László

A másodfok helyt adott a fellebbezésnek, így január 11-ig házi őrizetbe került a hazai bundaügy egyik főszereplője. Strasser Lászlónak – aki a gyanú szerint elsősorban az olaszországi kapcsolatokért felelt – nyomkövetőt kell viselnie. Az olasz hatóságok által kiadott európai elfogatóparancs alapján tavaly májusban őrizetbe vett ex-focistának (az MTK, a Vác és a ZTE egykori játékosa) március 3-áig meghosszabbították az előzetes letartóztatását, ám mégis kiengedték.

Olvasói sztorik