NB II

Gólt lőtt a bundagyanús játékos

A Nyíregyháza eltiltott futballistája, Farkas Ádám is pályára lépett az 1860 München elleni edzőmeccsen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Nyíregyháza Spartacus remekül szerepelt ősszel az NB II-ben, hiszen a szünetben magabiztosan vezeti a tabellát. Jutalmul a klubtulajdonos megajándékozta a játékosokat, a szakmai stáb tagjait, a vezetőket és az irodai alkalmazottakat egy németországi utazással. Kedden buszra szálltak, a helyszínen tekintették meg a Bayern München – Manchester City Bajnokok Ligája-meccset, szerdán pedig edzőmérkőzést játszottak Király Gábor csapata, az 1860 München ellen.

A német másodosztályú ellenfél 3-1-re győzött. Érdekesség, hogy a nyíregyháziaknál végigjátszotta a találkozót Farkas Ádám, sőt csapata egyetlen gólját is ő szerezte. A 26 éves középpályás augusztus 22-én vált gyanúsítottá a bundaügyben, ezért azóta nem játszhat tétmérkőzést. Klubja kiállt mellette, ezért továbbra is a Spartacus keretéhez tartozik.

Körülbelül kétszáz néző, és személyesen Király Gábor, a magyar válogatott kapusa fogadta a nyíregyháziakat a mérkőzés előtt. A találkozónak híre ment, így sok magyar drukker is kíváncsi volt a csapatra, akik között budapesti és szegedi egyaránt akadt, mindenki gratulált a Szpari őszi szerepléséhez. Ezt tette Király Gábor is.

– Örülök a Nyíregyháza sikereinek, még akkor is, ha a Magyar Kupában a Haladást búcsúztatták, amelyhez köztudottan komoly szálak kötnek. De meggyőződésem, hogy a magyar labdarúgást az ilyen csapatok viszik előre, mint a Nyíregyháza, és a magam részéről minden segítséget megadok a klubnak – idézte az edzőmeccset végül kihagyó kapust a Spartacus honlapja.

Az 1860 München vezetése azt kérte a nyírségiektől, hogy az első kerettel lépjenek pályára, és ők is így tettek az első félidőben. A hazaiak szereztek vezetést, de egy szép összjáték után Farkas Ádám egyenlített. A második félidőre teljes sort cserélt a München, és Lucsánszky Tamás is folyamatosan cserélt. Ekkor pontrúgásból és egy akcióból gólt szereztek a hazaiak, akik így 3-1-re győztek.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

1860 München (német) – Nyíregyháza Spartacus 3-1 (1-1)

München, 200 néző

Nyíregyháza: Balogh J. (Ovszijenko, a szünetben) – Szokol (Patály, 70.), Rubus, Gengeliczki, Törtei (Polényi, 70.) – Sándor I. (Reznek, 52.), Csordás, Farkas Á., Szathmári (Katona Gy., 59.) – Kákonyi (Minczér, 63.), Bajzát (Szilágyi, a szünetben). Edző: Lucsánszky Tamás

Gólszerzők: Schwabl (18.), Lauth (46.), Stahl (63.), illetve Farkas Á. (32.)

A mérkőzés képgalériája ide kattintva megtekinthető!

Egy másik képgaléria ide kattintva megtekinthető!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik